De dimineaţă, cu Dragoş Olteanu

24 Oct 2013 by

În fiecare dimineaţă sună ceasul la 6. Mă dau jos, pun de cafea, mă culc la loc. La 6.20 iar începe să sune, de data asta ceasul lui Laur. Din 10 în 10 minute. Foarte enervant şi departe, pe noptiera lui, nu pe a mea. La 6.30 o trezesc pe Irina. Teoretic la 7 şi un pic ar trebui să ieşim din casă. 

În zilele bune, ieşim la 7 şi 10, perfect ca să prindem horoscopul povestit de Dragoş Olteanu la Smart FM. De ce Smart FM? E unul din puţinele posturi pe care le poţi asculta când ai pe bancheta din spate un copil de şcoală. Dacă sunt la Foişor şi de la radio se aude “balanţă”, e semn clar că există şanse să prindem aglomeraţie mare de la Rosetti încolo aşa că mai bine fac stânga şi o iau pe la Colţea, ca să nu întârziem la şcoală, că iar ne ceartă Doamna. 

Noi suntem cele ce mergem cu muzica dată foarte tare şi dansăm şi ne strâmbăm în oglindă una la alta, dacă treceţi vreodată pe lângă noi şi ne vedeţi contorsionându-ne, să ştiţi că e doar gimnastica noastră de dimineaţă. Ieri, de exemplu, pe” Come along”, Irina a învăţat să dea din cap şi să ridice mâinile în aer şi să facă semn de vino’ncoa unui nene dintr-un jeep, prilej numai bun să-i explic că râdem, glumim, dar numai cu personalul din incintă, nu cu partenerii de trafic. 

Deci, dragă Dragoş Olteanu, mulţumim că în fiecare zi ne pui muzică şi să ştii că Irina e Capricorn şi mă pune să dau radioul mai tare de câte ori urmează zodia ei şi când tu spui d-alea cu iubiri mai vechi sau poate unele ce abia stau să înflorească, pe mine mă trec fiori reci. Pentru că Irina are 9 ani neîmpliniţi şi discuţia cu “m-am îndrăgostit de un băiat” mi-a servit-o când a împlinit 7. Şi să mai ştii că Mercur retrograd înseamnă că nimic nu prea iese, asta dacă stai să pleci urechea la horoscop, sau poate e cea mai facilă scuză să nu dai cu cuţitul în piatră când vezi că de săptămâni întregi tot nimereşti cu stângul în dreptul.

Merci că zici că totul va fi bine, e grozav să auzi asta la prima oră a dimineţii, şi spusă aşaaaa pe vocea 13, ştii tu, că doar eşti om de radio.

Semnăm noi, două ascultătoare fidele, între 7 şi 20 şi 8 trecute fix ale fiecărei zile. 

 

PS: “Mie nu-mi place muzica asta”, a mârâit Irina la “Hold on Tight To Your Dreams”. Dar, repet, are 9 ani, n-o băga în seamă.

 

PS2: Dacă nu ştiaţi ce să ascultaţi în maşină când duceţi plodul la şcoală, Smart FM e ok. Muzică de pe vremuri, nu tâmpenii d-astea trrrrrranchilizante.

Zi bună, tuturor. Şi mai ales ţie, Dragoş Olteanu! 

 PS 3: Pe asta dansam noi

Related Posts

Share This

10 Comments

 1. Se pare ca trebuie sa-i servesc Irinei mai mult Electric Light Orchestra, pentru ca trupa e mult prea faina ca sa ramana cu eticheta pusa de ea…

 2. Liviana

  Gand la gand! Si mie imi place de mor Dragos Olteanu. Mi se pare cel mai adevarat om de radio (de calitate!)
  Sper articolul – Oamenii astia merita intr-adevar laudati!
  Multumesc pentru melodie, you made my day!
  Pup!

 3. Ancuta

  Noi ascultam in drum spre scoala si nu numai Radio “Itsy-Bitsy”. Multumim pentru sugestie, vom ascuta si Smart FM!

 4. Dragos Olteanu

  Of, Ada, of… Ce mi-ai facut? Iti spun eu ce mi-ai facut… Mi-ai facut ziua…:). Multumesc!

 5. Paula

  Fiindca am in plan sa-ti scriu, fiindca de citeva nopti visez chestii ciudate cu oamenii pe care-i cunosc, fiindca … o sa-ti zic doar atit: de Dragos Olteanu am fost indragostita acum 18 ani. De vocea lui, cum suna serile de luni (parca) la un radio din Iasi. Am cunoscut apoi si omul din spatele vocii, dar vocea o sa ramina mereu legata de anumite piese ori acorduri, ca asa se joaca memoria cu noi.

  Multumesc ca mi-ai amintit :-).

Privacy Policy