Despre aici și acum

21 Mar 2015 by

Un copil de 13 ani, pe nume Odin, a trimis câteva invitații la ziua lui de naștere. Aici e vacanță, mulți sunt plecați, alții poate nu îl simpatizau prea tare, mai ales că Odin, în ciuda numelui său de zeu scandinav, e un băiat destul de fragil. Suferă de Asperger și asta îi face viața destul de grea, în special pentru că în Canada, țara asta grozavă, bulying-ul e o treabă serioasă. Prin februarie mama lui a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru Odin. Până azi la ora 12 strânsese 250 de dolari.

Pe scurt, nimeni n-a confirmat că participă la ziua lui Odin. Mama lui a postat un mesaj pe un grup FB unde părinții din orășelul în care locuiesc mai fac schimb de diverse obiecte. I-a rugat pe cei din grup să îi trimită un sms de La mulți ani lui Odin și dacă n-au ce face în seara asta  pe la opt, să vină la bowling, să mănânce o felie de tort.

Până la urmă, Odin a primit sute de sms-uri și telefoane din toată lumea. Din Japonia, din Marea Britanie, din Statele Unite… A fost felicitat de echipa de baseball Blue Jays și a primit vizita unui echipaj de poliție local, ofițer și câine polițist, care au trecut pe la el să-i ureze La mulți ani. Echipa Twitter Canada i-a trimis mesaje. A primit 6-7 torturi, s-a dus la bowling cu limuzina și restaurantul  lui preferat i-a oferit cina gratis. În contul campaniei pentru Odin sunt peste 2000 de dolari acum când eu scriu.

Evident, a ajuns la TV.

Sunt sigură că n-am reținut toate minunile care s-au întâmplat azi pentru el. În spatele poveștii, multe mame de copii cu probleme au început să vorbească despre cât de greu e să organizezi o petrecere la care, măcar o dată pe an, acești copii să se simtă așa cum se simt toți copiii de ziua lor.

Eu am avut o singură strângere de inimă. M-am gândit ce va mai putea inventa mama lui Odin anul viitor. Oare câți din cei ce azi l-au felicitat își vor aminti de el. Cineva mi-a răspuns la acest comentariu foarte simplu: “Come on! It’s about HERE and NOW. This is his time, be positive…” (“Termină, important e ce se întâmplă aici și acum. E momentul lui, să fim pozitivi”).

Și asta face Canada să fie o țară grozavă.

În episodul următor, vom povesti despre kitul de supraviețuire a românului printre străini sau despre cum am primit eu, când nu mă așteptam, un pic de Românie la cutie.

 

Related Posts

Tags

Share This

Privacy Policy