Despre apa caldă

30 Jul 2014 by

Nu-ți dai seama ce importantă e până nu te trezești cu un anunț lipit pe ușa blocului, cum că RADET speră că nu te superi, dar începând de azi de la ora 14.00 are nițică treabă și patru zile n-o să ai apă caldă.

În prima seară am făcut o criză de nervi. În plin proces de dezvățare de scutec, buni a cules corcodușe din pomul din spatele blocului, le-a spălat bine și i le-a servit Liei.

Știți cum e să speli 7 chiloți minusculi de materia puturos-lipicioasă cu apă rece? Din 20 în 20 de minute? Crunt.

Pe la ora 23 mi-am făcut curaj și m-am spălat cu apă rece. Și-așa muream de cald. A fost o binecuvântare.

Ieri deja mă învățasem. Apa rece, burete, punctele esențiale.

Azi mi-am încălzit apă și m-am îmbăiat din cap până în picioare.

Sunt alt om.

AMR 2 zile până când apa caldă va curge la robinetele mele.

Aș dori să le mulțumesc celor ce au inventat șervețelele umede, cana electrică, mașina de spălat vase, mașina de spălat rufe și dușurile de la complexul Sportiv Olimpia, unde copilul mare se spală înainte și după fiecare intrare în bazin, fără să știe ce norocoasă e că apa caldă țâșnește din perete.

Și aș dori să le adresez urări la fel de fierbinți ca apa ce curge în baia mea pe țeava de apă caldă celor ce în 2014 încă nu au găsit nici o cale de a face revizia fără să priveze cartiere întregi de această substanță vitală.

Da, știu, există instant de apă caldă, nu ține rețeaua electrică, mulțumesc frumos, am avut discuția asta pe FB deja.

Bucurați-vă de apa caldă.

Related Posts

Share This

8 Comments

 1. miriam

  Draga Ada, dar putea fi mult mai rau: sa nu aveti deloc apa!

  Toata copilaria am facut baie “la lighean” (m-am nascut si-am trait intr-un orasel de provincie si acolo nu se dadea aproape niciodata apa calda, nici dupa revolutie; am 35 de ani). Diminetile le incepeam in fiecare zi, in lod de dus, cu o galetusa de apa incalzita, cate una pentru fiecare membru al familiei.

  Te rog mult – nu stiu cum sa ma exprim asa incat sa nu-ti sune rau – ai grija de tine si incearca sa nu te mai superi pentru toate. Nu stiu daca ai observat … in ultima vreme blogul tau are aproape numai articole in care-ti exprimi diverse nemultumiri. Nu spun ca nu ai dreptate in observatiile facute, dar pe unele (intamplari/situatii) sigur le-ai fi putut ignora – nu merita toate sa te consumi pentru ele.
  Sper sa nu te supere ce am scris, gandesc asta de mult timp …

  • Ada

   Miriam, stiu ca mereu se poate mai rau. Sunt absolut constienta ca e o neplacere minora, in comparatie cu lucruri mult mai grave care se intampla chiar si acum cand iti raspund. N-am observat ca in ultima vreme doar ma plang:) merci ca mi-ai atras atentia. O sa incerc sa ma plang mai putin (public).

  • ady

   deci mai sunt si altii. noi de obicei incalzeam apa in masina de spalat; un alba-lux nu mai stiu de care; avea si functia doar de incalzire. la un moment dat puteam sa fac o “baie completa”, inclusiv spalat pe cap cu 10 l de apa fiarta (atat avea cea mai mare oala) si destul de multa apa rece. (recunosc, acum n-as mai putea, mi-am lasat parul lung).

 2. miriam

  Of, nu … ai inteles cu totul altceva din cele scrise de mine …
  asa cum ma temeam.
  Asta e riscul internetului: nu se vad ochii celui cu care vorbesti, nu se aude tonul vocii, nu se poate observa intonatia; si, astfel, cuvintele sunt interpretabile.
  Imi cer iertare ca ti-am creat o stare neplacuta.

  • Ada

   Miriam, nu m-am suparat deloc, chiar m-am uitat sa vad ce am scris in ultimele posturi. Tu ai sesizat bine, de ceva vreme ma enerveaza chestii pe care inainte nu le-as fi tratat atat de serios, dar asta sunt eu acum, n-am ce face. Incerc sa nu transform blogul asta in supapa pentru frustrari, m-am gandit doar ca problema cu apa calda e una la care rezoneaza multi. Altfel, nu incerc sa postez doar de dragul de a bifa inca o zi. I am too old for that.

 3. silvana

  De gustibus. Mie de exemplu nu mi se pare ca te plingi prea mult (de fapt ma bucur ca mai intrerupi dulcegariile infinite din online) ci ca scrii prea rar:) Acu ca ai deschis condica de sugestii si reclamatii. Cititorilor le e dor de tine.

  • Ada

   Silvana, n-am o stare foarte buna si nici nu mi se mai intampla mare lucru. Fac si eu ce pot:)

 4. Si cat de placut e cand trebuie sail imbaiezi pe cel mic si parca nici tie nu ti-ar strica sa faci un dus :))

Privacy Policy