Despre covrigi și-o listă de cumpărături

28 Aug 2015 by

bagelsAm tot spus de ceva vreme că n-am venit în Canada să caut câinii cu covrigi în coadă. Și e adevărat. Nici nu se prea găsesc covrigi pe aici, mi-a spus Laur, nu-s ca ăia de acasă.

Așa e. Dar pe aici îs “bagels”- cum ar veni tot covrigi, numai că un pic mai groși și cu gaura din mijloc mai discretă. Și-s tout garni, adicătelea cu de toate semințele lumii (mac, susan, mai puneți ce mai știți că merge). Iei un bagel d-ăsta, îl pui în toaster preț de-un minut și-apoi îl mângâi cu nițică Phildelphia light și-i pui dop cu o felie de șuncă… Micul dejun perfect.

Nu e de toată ziua, mai ales de numărați caloriile, dar, așa, un bagel la două săptămâni n-o să omoare pe nimeni.

Se vând în pungi de șase, așa că imaginați-vă cum se împart șase covrigi la patru gurmanzi. Laur rămâne pe dinafară de cele mai multe ori, dar băiat bun fiind, nu se supără.

În dimineața asta nu mai aveam în pungă decât un bagel. Lia dormea, Irina dormea… Drăcușorul de pe umărul stâng își freca mânuțele… Uuuuu, zicea, ia uite, mami, cum stă bagelu ăsta aci și nimeni nu-l bagă în seamă, ce-ar fi dacă… Hai că poate nu se trezesc și nu trebuie să-l împărțim. I-am tras un bobârnac, vai, dar cum să fac eu așa ceva, îngrașă… Ia să pregătesc eu fructele Liei (don’t ask, scoatem laptele, carne doar la două zile, doar, doar s-o regla burtica), să vedem ce fructe cu P avem prin casă… mmmm ce bun ar fi bagelul… Și să nu-l împart cu nimeni, wow… Bine, fie.

L-am pus în prăjitor… L-am uns cu unt sărat (altă minune, altă poveste, Ale, ești în gândurile mele), mă pregăteam să îi pun și capacul de șuncă și exact atunci și-a vârât Murphy coada… Cineva mic și îmbrăcat în pijama cu ponei și inimioare a apărut în bucătărie.

– Miau!

– Bonjour!

Ah la dracu’, zise ghiavolașul, acu tre să împărțim covrigul…

M-am resemnat la gândul că asta e, mai puține calorii, mai puțină vină…

Clopoțica s-a lipit de mine, a mai mieunat nițel, apoi a tăiat-o spre baie în pasul ștrengarului. Am continuat să tai castraveți și roșii… M-am așezat la masă și am început să mănânc.

– Pot să fac pipi, mamaaaa?

– Sigur, puiule. Să te speli și pe mâini și pe dinți, da?

Ghiavolașul ronțăia la bagel. Lia a dat să se așeze la masă, în fața farfuriei ei cu fructe.

– Și după ce termin fructele îmi dai și mie un d-ăla? zise ea, arătând cu degetul spre bagelul meu.

– Nu mai am.

Un pic descumpănită, Lioara s-a dus spre locul unde știa că sunt covrigii.

– Nu-i nimic, o să mai cumpărăm, zise ea, fără să dea prea mare importanță.

– Exact, o să mai cumpărăm. Ia și tu o guriță de la mine.

– Mmmmm… și castravete o să mai cumpărăm…

– Îhî

– Și roșioare…

– Îhî. Hai, mai ia o guriță.

– Și o undiță pentru Irina…

All right… Deci, darling, notează: bagels, castravete, roșioare și o undiță pentru Irina.

 

 

Related Posts

Share This

3 Comments

  1. Delia

    Bagelii astia…. :-)) evit sa ii cumpar tocmai pentru ca nu rezist cu ei in casa. Si mai sunt ceilalti, cinnamon raisin… criminali!

  2. Am doar un comentariu: pretzel bagels cu cream cheese… 😀

Privacy Policy