Despre diversificare, numai de bine

25 Nov 2011 by

Am crezut că de data asta va fi ușor. Doar am mai trecut pe-acolo, mi-aminteam eu principiile, știam că trebuie mâncare proaspătă zilnic, că alimentele noi se introduc și ele după o logică, după o așa-zisă schemă de diversificare. Desigur, Lia neprimind biberon, orice intenție de a-i da întâi zemuri (fie ele de fructe sau de legume) și-a dat duhul în acest stadiu – de intenție. Am trecut, deci, la o combinație de BLW, piureuri chioare și DăDoamneSăNuSe-Nece. După aproape două luni, putem să ne lăudăm cu o masă de fructe bine fixată la ora 10 (cu aproximatie) și un prânz uneori acceptat, alteori scuipat cu grație, cândva între 13.00 și 14.00.

Despre iaurt să nici n-audă, în schimb biscuiții pentru bebeluși sunt minunați. La fel orice covrig, codru de pâine, felie de ceva-orice, care poate fi ținută cu degetele albite de atâta strânsoare. Cereale? Seara? Noooo. Instant? Nici vorbă. Râșnite de cookie în robotul ei, cum, eu n-am? Puah, bleah, mănâncă tu. Sfânta Țâțăăăăăă!

N-am să mă apuc să vă dau rețete de diversificare, e inutil, câți pediatri (sau mă rog, după caz, câte site-uri) tot atâtea păreri. Mare filosofie nu e, se fierb sau se aburesc legume și se pasează, amestecate cu carne, cu cereale ori cu iaurt. Trebuie însă să recunosc că n-aș fi ajuns atât de departe (pentru că eu consider că sunt departe) fără Cookie. E maestră în diversificatul iepurilor. Al ei și al altora. Așa că întrebați-o pe ea. Eu așa fac, când nu știu ce să mai fac, mă duc și-o întreb. Am asta asta, asta și asta, ce să croșetăm din ele? Și ea zice cam cum am zis eu mai sus: le pui la abur, le pasezi și le dai.

Ce pot eu să vă spun este că atunci când încercați să le dați să mănânce, trebuie să vă așteptați să-și toarne piureurile și-n cap, să dea cu piciorul peste mâna cu borcănelul sau peste lingurița plină, să se zgârie pe ochi cu tot cu piureul din linguriță, să ajungă ele, piureurile, în locurile cele mai puțin bănuite din bucătărie.

Luați-o ușor și nu disperați, chiar dacă gătiți și aruncați zilnic bunătate de legume, până la urmă tot ajung ei la grădi și acolo dau peste doamna Anca. Și vă zic eu că oricât de bine ați găti, tot doamna Anca de la grădi va fi superstarul căruia i se cer câte 4 porții de spanac la o masă. Am zis.

 

 

Related Posts

Share This

4 Comments

  1. Cris

    zici ca la gradi vor cere 4 portii? Da Doamne sa ceara macar una, ca m-a disperat cu refuzul de mancare si are aproape 2 ani.

  2. Ce era în castronaş şi-a ajuns pe copilaş?

Trackbacks/Pingbacks

  1. din nou despre diversificarea iepurelui — easy peasy - [...] dos sa te bagi in seama cu gura lumii sloboda. Totusi, deoarece mi-a servit-o azi asa de frumos Ada…
Privacy Policy