Despre privitul în poveşti

15 May 2010 by

Acesta este un mesaj criptat care  se adresează doar acelora care ştiu povestea Călătoriei prin Curcubeu.

Am construit o corabie fantastică al cărei port de destinaţie este oraşul roşu. Pânzele sunt deja ridicate, drapelul e sus.

Nu ne mai trebuie decât câteva obiecte: o busolă specială care ne arată mereu în ce parte se află culoarea Roşie (ştiţi bine că dacă găsim Oraşul Roşu, am găsit tot curcubeul.) şi un ochean fermecat prin care se vede mereu Ţara Curcubeului. Ne-ar mai trebui nişte provizii şi ceva mărfuri de schimb, căci aşa se face atunci când ajungi pe ţărmuri noi.

Căutăm şi mateloţi! Cine doreşte să se îmbarce?

Căpitanul (nimeni altul decât piticul Ştiţivoicine) e pregătit să alcătuiască un echipaj fantastic.

Sunt câteva condiţii:

1. Să aveţi harta Ţării Curcubeului.

2. Să ştiţi ordinea oraşelor.

3. Să puteţi să priviţi în poveşti.

Cum se priveşte în poveşti?

E simplu. Din când în când, câte un colţ din Ţara Curcubeului poate fi văzut. Răsare unde vă aşteptaţi mai puţin. Se ascunde sub obiecte care par obişnuite, dar de fapt sunt magice.  Le puteţi recunoaşte după descrierea din poveşti. Aşadar, priviţi cu atenţie în jur. Şi dacă vedeţi ceva, orice care ar putea fi din Ţara Curcubeului, daţi-mi de ştire. Pentru că înseamnă că reuşiţi să priviţi în lumea magică despre care v-am povestit. Piticul Ştiţivoicine mi-a spus că locuitorii oraşelor din Ţara Curcubeului au trimis în lumea noastră câte un obiect din fiecare cetate. Abia când le vom găsi pe toate putem porni la drum… Aşadar… Dacă reuşiţi să priviţi în poveşti şi le vedeţi, să nu uitaţi să îmi scrieţi degrabă. Corabia ne aşteaptă!

Related Posts

Share This

2 Comments

  1. Baietii mei sunt pregatiti de calatorie. Pornesc degraba la cautarea lucrurilor magice. Dam de stire imediat ce le gasim.

  2. Cele mai frumoase sunt “lucrurile simple ale vietii”. Cred ca a fost un mare prilej de bucurie cu perdeaua invadata de curcubeu…

Privacy Policy