Despre zâna parcării şi minunile ei

27 Mar 2013 by

Sunt la serviciu, graţie preaiubitului mieu soţ, vorba poveştilor pe care mă obligă Irina să le ascult în maşină în fiecare dimineaţă.

Păi dacă nu era el, să dea zăpada de sub roţile maşinii şi s-o scoată pe Minnie de pe panta pe care de obicei se odihneşte, nu mai ajungeam, stimaţi ascultători. Dar el e talentat şi ştie cum să facă să îmblânzească roţile din faţă care se încăpăţânează să patineze acum, în prag de aprilie, într-un strat de zăpadă sub 10 cm. Horror, vă zic. Bine, bine, plec eu cu maşina de acasă, dar în oraşul acesta cu o mie de porţi, locurile de parcare sunt rare spre deloc, în special în centru.

fairyAle m-a învăţat însă să apelez la zâna parcării. Cum se face:

Să presupunem că sunteţi la Lutherană colţ cu Berthelot şi vă îndreptaţi spre Radiodifuziune (eu fac chestia asta aproape zilnic). Inutil să vă reamintesc că Berthelot e stradă cu sens unic şi că pe această stradă parchează şi ministerul educaţiei şi vreo două instituţii de învăţământ, o secţie de poliţie, riveranii şi… aaaaţi ghicit, o mulţime de wannabe parked din  SRR. Exact înainte să faceţi stânga, începeţi să recitaţi: “Zâna parcăăăăriiii….. zââââânaaa parcăăăriiiii…  Găsim şi noi un loc de parcare? Mai aproape de Radio? Zâââânaaaa. Te rogterogterogte rog…”

Cam în 95% din cazuri găsesc loc de parcare. Mă ajută un pic şi faptul că eu ajung la muncă în fiecare dimineaţă cam cu o oră înainte de restul lumii. Când nu mă bat pe locurile de parcare decât cu riveranii care-s leneşi şi nu pleacă la timp de acasă să-mi lase mie locul lor de parcare. Daaar, cu ajutorul zânei parcării îmi iese. Uneori nu e suficient loc şi atunci pufnesc la dânsa da, bine, merci, acolo să intri tu.

Merge şi pe Moşilor. Şi pe Carol. Până şi la Rosetti mi-a făcut rost de parcare. Şi la Casa Presei. Şi-n alte locuri unde parcatul în siguranţă e la fel de improbabil ca zăpada în mai, deşi, la cum arată clima în ultima vreme, s-ar putea să nu ne mai surprindă nimic.

Desigur, ca să vă iasă trucul ăsta trebuie să credeţi în zâne. Sau măcar să fiţi nişte optimişti incurabili.

S-aveţi o zi frumoasă!

(Sursa foto)

Related Posts

Tags

Share This

8 Comments

 1. Ale

  Cea mai tare zana! Parol! Sa-ti traiasca si sa ai grija de ea. Unde a avea grija de ea inseamna sa n-o cobesti. : )

  • cum se cobeste zana?

   • Ale

    Sa nu crezi ca e la post : )
    Sa nu ai prejudecata ca SI-GUR n-o sa gasesti loc de parcare.
    Sau sa lasi pe altii s-o cobeasca : )

    • saaaau iti iei bicicleta, mine 😀 Si-ti acoperi saua cu o casca de dus, sa nu te uzi la partea dorsala, cand incaleci pe dansa, si afara au fost intemperii 🙂
     Nici o probl cu parcarea, poate doar cu degetele usor inghetate, cand vrei sa-i desfaci cifrul de la lant, ca sa o parchezi 🙂

     • *ca mine

      Si zanele sunt la post tot timpul, altfel nu as fi scapat doar cu o barbie julita, cand m-am dus pe burta, cu bicicleta cu tot, in mijlocul strazii aglomerate 🙂

 2. Oare o fi zana de serviciu si in alte orase? Cred ca o sa o invoc si eu…:)

 3. Doina Elena

  :), eu cred in zane! bine ca mi-ai zis si de asta a parcarii! sar’na!

 4. ana

  si sa nu faceti ca evreul, care o ruga pe zana parcarii: te rogterogteterog sa gasesc si eu un loc de parcare… si cand gaseste:aaaa, merci, zana, nu mai e nevoie!!!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Buburuza si intelectualii | Doina Elena - [...] pleaca de pe loc daca nu ne punem centura si daca nu spunem o rugaciune. Mustaceste cand o chem…
Privacy Policy