Destinaţii de week-end: Ferma animalelor

5 Sep 2009 by

Dsc03200

Ştiu că sună Orwellian, aşa, şi că în capul nostru, al ăstora de mai citirăm în tinereţe câte o carte, are conotaţii satirico-politico-amaro-negative. Dar locul pe care vi-l recomand e minunat, e aproape de Bucureşti, e bun pentru dimineţi calde de toamnă, mai ales dacă nu vă puteţi desprinde de oraş pentru tot week-end-ul. Se numeşte Ferma Animalelor şi e pe vechiul drum spre mare, cum treceţi de complexul Lebăda, în oraşul Pantelimon (e oraş, pe cuvânt).

viteiIată deci despre ce e vorba: o fermă mare. De fapt un fel de grădină zoologică în care copiii au voie să pună mâna pe animale domestice (dar pe propria lor răspundere. Poate nu ştiaţi dar calul, când muşcă, retează, nu sfâşie, aşa cum fac căţeii, mi-a explicat un domn din staff). Au voie să le hrănească, au leagăne, un chioşc de desenat, o pajişte mare de alergat.

Sunt şi ponei de călărit cu doar 1 leu minutul, nu cu 10 ron pentru 3 minute, cum suntem jefuiţi la Moghioroş. Sâmbăta şi duminica, o cursă pe ponei durează doar 5 minute, ca să nu fie prea mare timpul de aşteptare, ştiţi cum sunt ăştia micii… Ei… şi când le pune şi casca de jocheu pe cap, învaţă să călărească imediat, ca prin magie, ia priviţi ce dreaptă stă mândra în şa!
Dsc05498Biletul pentru adulţi şi copii mai mari de 2 ani costă 5 ron. Piticii sub 2 ani nu plătesc nimic. Puteţi organiza şi petreceri acolo, costă 25 ron de persoană pentru adulţi şi 20 de ron pt copii. Ce intră în banii ăştia va trebui să întrebaţi personal. Ferma se deschide la 10 şi se închide la opt seara.

Ce mai e pe-acolo: Mese de lemn, la care puteţi să le daţi copiilor să mănânce (luaţi sandwhich-uri de-acasă, totuşi), nişte căluţi mici de plastic, un teren de minifotbal cu porţi, diverse alte jucării de exterior. Leagănele sunt de lemn, asta mi-a plăcut foarte tare.

leaganeÎn plus, puteţi cumpăra diverse jucării tematice din magazin. Nu mai ţin minte dacă aveau automat de cafea pe-acolo, dar la câteva zeci de metri mai sus au o Latteria – adică o fermă de unde puteţi pleca acasă cu lapte proaspăt. 3 ron litrul, dacă veniţi cu sticla de acasă. 4 ron, dacă vă trebuie şi sticla lor. Laptele se ia de la dozator, adică vă serviţi dumneavoastră singuri. Minunat!
Noi am fost cu grădi. Şi n-am mai fi plecat. Ne mai ducem.

Related Posts

Share This

Privacy Policy