Disparate

8 Apr 2016 by

A fost ziua Liei și n-am scris nimic despre ea. Să-mi fie rușine. E o fetiță minunată.

Traduc o carte despre ce-și fac copiii unii altora cu bună știință. Pentru mine, ca mamă, e o lectură horror. Vă anunț când iese pe piață.

Prietena mea, Dina, mi-a arătat o barză ce are grijă de un ou, pe un acoperiș din Timiș. Pe site-ul Wildlife Romania sunt stream-uri de live webcam (pfoaaa ce frumos scriu românește) unde poți arunca un ochi să vezi ce mai fac niște păsări. De o jumătate de oră ascult guguștiucii din Carani, jud. Timiș… E ca și cum aș fi acasă la mine, în copilărie, cu geamul larg deschis. La noi e frig, e soare, dar e frig rău și încă e zăpadă. Barza din Carani nu e acasă, nu i se vede nici oul, dar nu-s în stare să închid fereastra ei, îmi place să ascult guguștiucii… Latră câinii, mai trece câte o mașină. E așa de multă liniște în tot zgomotul ăsta că nu pot să mă desprind.

La mine pe balcon o porumbiță vrea să-și facă loc de cuib. KJJ e cam nemulțumit, dar ea cântă. Mi-aduc aminte de porumbeii mei din Drumul Taberei și de cât m-am luptat cu ei. Nu-mi vine însă să-i fac vânt porumbiței… Mă bazez pe KJJ.

Dacă vreți să râdeți bine despre noua mea țară, dați un ochi aici. Credeți-mă, e chiar așa.

Acum două zile, în parc, am văzut un bătrân care hrănea păsări cardinal. Păsările cardinal și gaițele albastre sunt păsările mele preferate în Canada. Plănuiesc să scriu o poveste cu păsări.

Am un week-end greu în față.

Am 490 de persoane în grupul de pe FB. 490! De pe o zi pe alta. La București, la Brașov, la Iași sunt oameni care lucrează pentru mine și cărțile mele. Gândul ăsta mă face să mă mir de mine și de câte rotițe învârtesc, chiar și așa, nefăcând mai nimic…

Sunt fericită, Doamne, pe dinăuntru. Happy and Humbled and Thankful.

Guguuuu-știuc!

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Maria

    La multi ani Lioarei! Sa creasca mare si frumoasa!

Privacy Policy