Doamne, ce bine că avem trei dormitoare…

26 Jun 2015 by

Săptămâna trecută am trecut de la un apartament cu două dormitoare la unul cu trei. Cum ar veni, de la 3 la patru camere. Pentru că Lia o iubește berbecește pe Irina (noi, berbecii, suntem persoane foarte speciale, când iubim, nu ne încurcăm) și de multe ori serile noastre erau lupte prelungi ce depășeau ora zece… Pentru că Irina a intrat în faza rușinoasă când nu mai avem voie să fim cu ea în aceeași cameră dacă se schimbă, pentru că spațiul era, recunoaștem, destul de restrâns, pentru că s-a invit ocazia unui dormitor în plus în același complex în care locuim, pentru că… mă rog, motive au fost multe.

Am jurat că nu mai cumpăr în viața mea cărți și jucării. Am jurat că nu mai cumpăr nimic din ce nu se consumă în maxim 3 zile. Am jurat că nu mai fac stocuri. Că nu mai iau flori. Că nu mai cumpăr nici haine, că-s prea multe, toate, toate sunt prea multe și asta în doar 10 luni de când suntem aici. A trecut.

unde a dormit liaAvem acum trei dormitoare. În prima seară în care am dormit în casa nouă, paturile fetelor erau deja montate. Al nostru nu. Am pus, deci, salteaua pe jos și am vrut să ne culcăm, eram așa de obosiți că am fi putut adormi și în picioare. Irina și-a închis fericită ușa de la camera EI și a adormit buștean în câteva minute. Lia însă… Când să stingem lumina, a zis cu o voce mică, gata să dea în plâns:

– Dar eu nu vreau să rămân singură aici…

Lia nu ceruse să aibă camera ei. Nici măcar n-o interesa să aibă camera ei și apoi, cum adică să doarmă ea singură.

– OK. E prima seară în casă nouă, fie, ai să dormi cu noi, numai taci din gură.unde a dormit tati

Laur băuse o cafea pe la ora 5. N-a dormit toată noaptea. Ba mai mult, după al cincilea șut în ficat și-n alte părți moi, exasperat, a părăsit salteaua conjugală. Pe la cinci dimineața, când steluța de mare aproape mă împinsese pe mochetă, am pornit prin casă să-l caut pe domnul soț. L-am găsit în camera Liei. În patul Liei. În patul suspendat al Liei, unde nu dormea, dar dăduse și un cap în tavan. Și-atunci am zis prima oară: “Doamne, ce bine că avem trei dormitoare…” și-apoi am râs și ne-am promis unul altuia că, gata, asta nu se mai întâmplă.

În a doua noastră seară în casa cea nouă, Lia era destul de obosită să nu mai protesteze, a dormit în patul ei. Deja aveam și noi patul montat și vai, ce bine am dormit cu toții, fiecare în cămăruța lui. A treia seară, din proprie inițiativă, Irina i-a citit Liei o poveste și apoi copila s-a culcat fără scandal, nu mai știu cât era ceasul dar… deja instalam o rutină nouă. I-am pus luminițe la fereastră (“ca să nu me frică, mami!”), Laur a instalat pe hol o chestie cu senzor de mișcare care se aprinde singură și luminează ambele coridoare, și cel spre baie și cel spre bucătărie, datele erau, deci, bune.

Aseară am început să pregătesc cina pe la opt. Fetele deja făcuseră baie, existau șanse să se culce totuși la ora 9, ora la care aspiram să fie liniște. După cină, Irina a luat o carte în limba engleză și a început, din nou, să-i citească Liei. Hmmmm…

Pe la zece le-am strigat să se culce. Pe la zece treizeci m-am trezit cu Irina lângă mine.

– Mama, am senzația că dacă sting lumina în camera mea se va întâmpla ceva rău.

– Dormi cu lumina aprinsă atunci. Dar n-are ce să se întâmple, suntem toți acasă, te apărăm noi. Dormi.

– ….

– Dormi cu Lia, are luminițe la geam.

– Bine, doar în seara asta.

– OK, doar în seara asta.
in patul liei

Doamne, ce bine că avem trei dormitoare!

 

Related Posts

Tags

Share This

3 Comments

 1. Mekone

  Eu am crescut la ţară , într-o casă cu curte şi, până să merg la liceu la oraş, la 14 ani, am împărţit camera cu sora mea, mai mică cu doi ani. N-aveam alt dormitor, asta era situaţia. Ne-am tot zgâriat până pe la 9-10 ani ani, ca fetele. Se întâmplă că soră-mea a devenit cea mai bună prietenă. Între timp m-am mutat în Grecia. Am 43 de ani. Ea a venit de două ori la mine, cu familia ei. E, încă, şi de la distanţă, cea mai bună prietenă a mea. Adică eu cred că e de bine ca fetele să doarmă împreună cât au chef!

  • Ada

   Eu n-am nimic impotriva, problema e ca Irina nu are mereu chef sa fie iubita (a se intelege calarita, stransa tare in brate, smotocita) de Lia. Sa doarma cum or vrea, noi am vrut sa fim siguri ca la toamna, cand incepe scoala, Irina nu se mai culca in dormitorul nostru doar ca sa scape de sora-sa… Diferenta intre ele e de 6 ani, Lia e in perioada agatatoare, Irina intra in aia cu usi inchise si afise pe pereti.

 2. Maria

  Patutul Liei e, clar, cel mai solicitat. Doar tu vad ca nu ai trecut pe acolo, deci…. asteapta-te 🙂

Privacy Policy