Doi dinți

26 Oct 2011 by

Azi am observat al doilea dinte, o margine micuță, dantelată, imediat lângă cel deja răsărit.

Stăm bine cu diversificarea. Ca mai mereu în viața mea, am luat câte puțin din toate. I-am făcut suc. L-a scuipat. I-am făcut supă. A scuipat-o și pe aceea. I-am făcut piure. Cartof, morcov, păstârnac, fasole verde, ceapă doar pentru gust, pescuită după prețioasele indicații ale doamnei doctor pediatru. I-a plăcut. I-am fiert legumele în olicica ei. A mâncat. I-am pus la abur. A mâncat și legume și fructe aburite. I-am dat să roadă morcovi, mere, covrigi, o felie de mandarină, o bucățică de prună, puțină pâine. Îi plac toate. Și cele pasate, și cele crude.

Biberon? You gotta be kidding me, zice. Nici când eram la spital cu Sora cea Mare n-a vrut biberon.

Ne pregătim de dovlecel, dovleac plăcintar (mai am de negociat cu Laur care a citit în ziar că dovlecii sunt bureți de absorbit chimicalele din pământ), și apoi vedem ce mai punem pe masă. Am împrumutat de la Cookie un tabel găsit pe wholesomebabyfood, acum ne decorează bucătăria. E bine de știut ce se mai poate da, deși e pe tipicul americănesc, cu sweet potato, avocado și alte tomato-potato-tomatoes-potatoes. Îmi place să gătesc pentru patru.

Sora cea mare își petrece convalescența îndopându-se cu clătite, desene animate, budinci și supă de pui. O doare gâtul și nu s-ar mai dezlipi de televizor. O las, n-am ce să-i ofer în schimb.

Prima vacanță… și n-am ce amintire să-i ofer. Puțin trist.

 

Related Posts

Share This

4 Comments

  1. Stai linistita! Pentru Irina, cel mai frumos cadou de vacanta este ca sta cu tine.

    • Pai nu sta cu mine, sta cu dvd-urile ei de desene animate. Eu sunt doar dealerul de clatite, ciocolata calda, mandarine and everything nice…

  2. Pai suna incurajator, daca dupa atata “scuipat” a inceput sa si inghita fierturile. Eu am cedat nervos, nicio combinatie de legume nu a mers. A supt voiniceste, nici nu mai spun pana la ce varsta, iar diversificarea s-a facut adhoc din farfuriile noastre. Adica a cerut, si-a bagat degetele, le-a lins de placere si a inhatat primul cartof din viata ei. Noroc ca nu gatesc nici picant nici sarat, si am putut s-o las. Piureurile de legume “de bebelusi” erau pierdere de vreme. Scoteam din a noastra legumele, inainte s-o potrivesc final cu toate cele, si asa manca.
    Asta comparativ cu fratele, diverdificat ca la carte, si care manca orice, inclusiv spanacul ala fiert fara niciun gust, amestecat cu galbenus de ou…

  3. Eu o distram pe Eva cu un baby safe-feeder, pentru mine nu era la fel de distractiv. Cartoful dulce sau dovleacul ar merge excelent acolo.
    Spor la crescut dintisori!

Privacy Policy