Dragă prietenă,

7 Jul 2013 by

presentIeri s-a împlinit un an de când ai devenit a doua oară mamă. Și te felicit pentru curajul de a o lua de la capăt cu nopți nedormite, cu ore de legănat pruncul în brațe, cu joaca de-a statuile de dragul alăptatului și somnului bebelunei. Știu bine că nu ți-a fost ușor. Am trecut și eu prin volbura asta nu demult și, iată, acum îți scriu de pe un liman liniștit, către care te îndrepți și tu cu pași mărunți și cu spatele plecat. Mai e un pic, încă puțin mai trebuie s-o ții de degete și pe urmă, gata, o să-și ia și ea zborul spre colțul ei preferat din casa voastră, unde se va ascunde cu toate lucrurile pe care n-are voie să pună mâna.

Dar azi nu despre minunea ta blondă cu ochii albaștri vreau să povestim, ci despre tine.

Meriți aplauze și flori și felicitări pentru tenacitatea cu care ai parcurs fiecare minut din ultimul an. Și o medalie pentru fiecare clipă când ți-a venit să lași pruncul jos și să fugi departe, dar n-ai făcut-o. Meriți o decorație pentru toate momentele de criză, când viața ta părea să se spargă în mii de bucăți și ai continuat să zâmbești și să speri că va fi bine. Pentru toate orele din noapte când ți-au amorțit toate cele, dar nu te-ai mișcat din loc nici un milimetru ca să păzești liniștea întregii case, meriți un abonament pe viață la spa și un sclav negru cu pielea de abanos și evantaie din frunze de palmier care să se asigure că aerul din jurul tău are temperatura ideală. Meriți un mosor de ață roșie de mătase ca să-ți coși toate micile rupturi de pe inimă, știi tu, alea ce au apărut de câte ori copilul mic ți-a umplut brațele și timpul și a trebuit să te uiți la cel mare cu dor, deși era la doi pași de tine.

Meriți o găleată uriașă de Nirvana pentru toate depresiile pe care nu le-ai lăsat să-ți zgârie prea tare zenul și un cadou cu fundă roz pentru toate mărunțișurile pe care anul ăsta ți le-ai refuzat, din motive de “nu-i urgent, poate să mai aștepte”.

Te-mbrățișez cu drag și-ți mulțumesc că ne-ai primit în viața ta.

Well done, Mami Zu!

 

 

Related Posts

Tags

Share This

1 Comment

  1. Pe Zu o cunosc doar online, dar pare intr-adevar un om deosebit. Iar daca trezeste asa cuvinte frumoase, nu mai incapa indoiala ca asa e. O imbratisam si noi virtual.

Privacy Policy