Dragorevelion

1 Jan 2014 by

Ce se-ntâmplă… 

Mă doare un pic capul, dar ieri mi-am luat inima în dinți și am coborât din copac. Se-ntinsese o masă mare și erau așa de multe bunătăți, că m-am hotărât să fac cunoștință mai îndeaproape cu familia. Am așteptat însă să se culce aia mititică. E periculoasă, vă spun sincer. Am văzut eu ce pățesc pisicile ei de pluș, așa tumbe triplu salt mortal nici la Circo Belolili nu există.

dragorev_01

Tipul înalt lăsase șurubelnița deoparte și acum se învârtea prin casă cu o chestie cu trei picioare, n-am văzut așa ceva de când sunt. Din când în când ieșeau fulgere din cutia aia neagră. Am înțeles că-l cheamă Laur, presupun că e forma prescurtată de la Balaur, deci suntem pe undeva rude de gradul 14-15. 

Statuia era tot la locul ei, cu chestia roz în mână. 

Iar Persoana cu cratițele se gătise de numa-numa, la fulgerele balaurului te puteai uita, dar la dânsa, ba. I-am surprins pe canapea… Mbine, și ei m-au surprins pe mine, dar m-au tolerat, semn bun. Am procedat ca la carte cu ei, ce să vă zic. 

dragorev_02

La început i-am observat de la distanță, nu m-am amestecat cu ei, ca să înțeleagă că nu sunt periculos și nu vreau să-i atac, pe urmă, când am început să mă confund cu peisajul (cam greu, că-s albastru) am ieșit de după glob și am luat-o cătinel așa, câte un pas, jos din brad, pe șinele de tren, pe sub masă și țop pe canapea. 

Au reacționat bine. Până în 2014 am devenit chiar prieteni. Așa de prieteni, că era să-i prindă 12 noaptea fotografiindu-mă pe mine. Orășeni, ce să le faci. 

Cum spuneam, statuia mai mormăia din când în când ceva cu Vâșthaț (sper să nu aflu prea curând ce e aia.) Am reușit să mă uit la ecranul ei roz. Numai furnici negre pe ecran, va trebui să ne ocupăm de chestia asta, să văd de unde fac rost de niște insecticid. N-a părut să fie impresionată de așa o prezență impunătoare ca a mea. Dar am înțeles pe urmă, când am ajuns în camera cu multe jucării, că a mai văzut dragoni. Este incredibil,  pe un teritoriu atât de mic și de sălbatic, mai există un dragon! E mai în vârstă, e verde și are o batistă roșie caraghioasă la gât. Ne-am înțeles din priviri, eu iau camera mare și-i las lui camera mică, să nu fie discuții. Oricum, în camera mică trăiește și chestia ciufulită care aruncă pisicile în aer. Hic sunt leones, să nu uit. 

dragorev_07

Să ne întoarcem pe teritoriile cunoscute.

Cum spuneam, s-a întins o masă mare cu tot soiul de chestii pe ea.

Chiar în mijloc, un copac ciudat cu tot felul de bilețele în toate DSC_6064culorile curcubeului atârnate de crengi și cu un pix uriaș, cam cât mine de mare.

Tare mi-a plăcut chestia asta, sunt oameni veseli, eu așa înțeleg din ce văd.

Erau și niște plicuri acolo, din care pe la ora 23 au început să răsară curcubee. Jur.

Știu că nu vă vine să mă credeți, dar am fost acolo și am văzut cu ochii mei.

Eu înțeleg că vi se pare de necrezut, dar să știți că n-am de ce să vă mint. 

 

 

dragorev_102 centimetri mai încolo ardea o flacără.

Probabil o flacără sacră.

Am simțit nevoia să o salut, până la urmă și eu tot în branșa asta cu focurile sunt.

dragorev_16

Era fierbinte, să știți, cât pe ce să îmi ia foc mustățile.

Ah, mustățile metaforice, desigur. 

Pe urmă s-au prins că-s foarte fotogenic și am început o ședință foto cu lumini, trepiede, blitzuri și tot tacâmul. Rezultatul e deja pe prima pagină a blogului, sper că nu ați ratat mesajul familiei. Faptul că m-au ales pe mine să transmit acest mesaj m-a bucurat foarte tare, înseamnă că m-au acceptat și nu numai atât, îmi recunosc deja superioritatea. Sunt deci, cum era și firesc, purtătorul lor de cuvânt. 

Pe urmă ne-am uitat la artificii. 

Statuia a prins viață și s-a lipit cu nasul de geam.

Tot spunea ceva de genul “Când începe? A început deja?”

Să vezi pe urmă bubuială, explozii și alte zgomote d-astea inexplicabile. 

Ne-am culcat târziu. Ciufa dormea bine merci cu pisica Flefelata în brațe. 

A fost frumos. 

Cred că îmi place la oamenii ăștia. 

Desigur, de dimineață a pus Ciufa mâna pe mine. Maaaaaamă ce interesant o să fie. Acum vă las, se agită populația băștinașă, cică începe Concertul de Anul Nou. 

Să aveți un an bun!

 

Related Posts

Tags

Share This

Privacy Policy