E de-ajuns să creadă în tine o singură persoană

29 Oct 2009 by

Uneori mi-e greu să adorm, aşa că mă trezesc uitându-mă la filme inepte pe AXN până îmi dau seama că-s inepte şi e mai bine să mă culc.

Recent am văzut un episod din “La limita imposibilului”, tema era bănăluţă, dar tot nu mi-era somn, aşa că l-am mestecat până la final. Am reţinut totuşi o idee care, iată, mi-a răsărit în minte acum, ascultând albumul lansat joia trecută de formaţia KUMM. Vă povestesc imediat.

O tânără este răpită de extratereştri. Trece prin experimentele descrise de atât de multe ori în filme cu buget mic. Se internează voluntar la psihiatrie de mai multe ori, dar coşmarurile nu-i dau pace. Reuşeşte însă să se stăpânească în public, de aceea nu este legată şi nici reţinută în spital mai mult decât trebuie, i se lasă şi copilul în îngrijire. Din când în când vizitează la ospiciu o femeie care a trăit o experienţă similară. Aceasta îi spune “E de-ajuns să mă creadă o singură persoană. Dacă o singură persoană mă crede, mă vor crede şi alţii.” Filmul se termină cu altă cugetare adâncă: “Frica e un sentiment foarte puternic, dar nu se compară cu legătura care se crează între o mamă şi copilul ei.” Pampam.

Ei, de prima frază mi-am adus aminte. Prietena mea Ana a crezut în Kumm. Şi într-o lume marcată de interese, de “mie ce-mi iese”, s-a apucat să-i promoveze doar pentru că îi place de ei. Şi crede în ei.

kumm31De-aia m-am dus şi eu la lansare. Şi am căpătat minunatul CD Kumm. Care este minunat, pe cuvânt. De-aia, Irina a învăţat pe din afară Morsa şi o lălăie, chit că nu prinde ea toate subtilităţile versurilor şi mai pune şi întrebări incomode în mijlocul piesei. De-aia azi ascult Kumm. Şi-mi dau seama ce mare lucru e să simţi că există cineva care să creadă în tine.

Cineva care să te susţină. Cineva care să te înţeleagă. Care să nu te întrebe “mie ce îmi iese din asta”.

Vineri seara, la Silver Church e concert cu piesele de pe albumul pe care deja l-am tocit.

Mulţumesc, Ana. Mulţumesc, Kumm. Am să fiu acolo. ‘Cause even moms rock.

Related Posts

Tags

Share This

6 Comments

 1. Dutcy

  Buna, Ada, nu stiu daca iti mai amintesti de mine… Eu te stiu din facultate ;). Urmaresc site-ul tau de ceva vreme si as vrea sa vorbim un pic, daca si cand poti. Numai bine!

  • Dupa initiale mi-e putin greu sa imi dau seama cine esti. Dar sigur, putem sta de vorba oricand. Mailul meu este ada la injoaca.ro

 2. io cred in tine, noi credem in tine si venim sa te sustinem la lansarea cartii 🙂

 3. lansarea albumului este diseara, nu s-a lansat nimic deja :))
  va asteptam la Silver Church 🙂

  • In text era vorba de lansarea pentru mass-media. Lansarea oficiala este azi, la Silver Church, indeed.

 4. ana

  multumesc,andreea.
  ma bucur ca muzica grupului a trezit asa un entuziasm.
  dar autorul dezinteresat nu este asa de rar in lumea noastra, cum crezi.
  dovada, am reusit cate ceva cu kumm, cred eu.
  ne vedem diseara, rock mom!

Privacy Policy