Ela cea fără de cuvinte – la Cărturești Verona pe 7 martie la ora 18.

4 Mar 2015 by

ela_mEla cea fără de cuvinte a călătorit până în Canada în bagajele fiului colegei mele Ioana, de la Radio. Mai circulă oamenii între Greater Toronto Area – deci zona noastră și București, așa se face că încă pot primi cărțile nou apărute. Fiecare carte e o comoară. Ar trebui să vedeți cum sunt primite aici cărțile scrise în românește… deschise cu grijă și mângâiate, atinse aproape cu teamă să nu se rupă.

Am primit-o pe Ela cu bucurie, deși știam că nu e o carte ușoară. Și, dacă mă întrebați pe mine, e o carte care va vorbi mai mult părinților decât copiilor. I-am dat-o Irinei sâmbătă, a citit-o în mașină, pe drumul spre casă, când ne-am  mai învârtit prin oraș vreo oră, să doarmă Lia încă puțin. A citit-o foarte repede. Când a închis cartea, mi-a zâmbit și mi-a șoptit “Mulțumesc, Mami, e o carte foarte frumoasă”.

N-am vorbit mai multe despre Ela, n-a fost vreme. Acum Ela a plecat în Turneu prin comunitatea românească. Săptămâna asta o citește Ana, săptămâna viitoare va ajunge la Ștefania. Pe urmă, poate la Sabina. Toate cărțile de la Editura Cartea Copiilor se plimbă deja, de ceva  vreme, prin case de români care încă vor să mai citească românește.

Despre Ela vă spun doar atât: citiți-o voi, mamele de copii ne-timizi, îndrăzneți, out-going, neinhibați. Citiți-o voi, fericitele, și trageți aer în piept apoi și imaginați-vă că sunteți mama Elei. Citiți-o voi, mamele de copii tăcuți, retrași, ce nu vorbesc, stau într-un colț, nu participă dar observă.

Luați-o acasă pe Ela cea fără de cuvinte și păstrați-o aproape.Mergeți  sâmbătă, 7 martie la ora 18,  în mansarda librăriei Cărturești Verona, din București. Acolo le puteți cunoaște pe Victoria Pătrașcu, scriitoarea care i-a dat viață și pe Cristiana Radu, ilustratoarea care i-a dat chip. Cristiana a desenat și Pasărea Albastră, povestea cea mai dragă Liei, pe care o ascultăm cel puțin o dată pe săptămână. Duceți-i Elei un mărțișor din partea mea. V-aș fi recunoscătoare.

PS: Cristiana Radu, dacă ajungi aici, să știi că Lia merge cu cartea cu zâna Berylune la grădi și le arată copiilor ce frumoasă e!

 

 

Related Posts

Share This

Privacy Policy