Erata de sâmbătă

3 Mar 2012 by

Am stat ieri și am tot citit diverse articole pornind de la o știre tradusă de Mediafax. Pe principiul un nebun aruncă o piatră și nouă filosofi se străduiesc să o scoată, Daily Mail a stârnit o furtună într-un pahar cu apă, furtună preluată de The Telegraph și o mulțime de alte jurnale, mai mici sau mai mari. Știrea în sine era șocantă, dar mesajul ei era scos din context. Judecând după primul val de adrenalină și citind mai multe linkuri postate de cei ce mă citesc pe aici sau pe facebook, am ajuns la concluzia că e mai bine să scot postul de ieri. Până la urmă important e că suntem vii.

S-aveți o sâmbătă frumoasă.

Related Posts

Tags

Share This

4 Comments

 1. Ana Pistea

  Eu nu am citit comentariile celorlalti dar am citit postarea ta. De ce ai ajuns la concluzia ca este mai bine sa scoti postul de ieri? chiar sunt curioasa sa stiu care a fost ideea cu articolul acela…
  Weekend frumos 🙂

  • Era o dezbatere academica ridicata la rang de eveniment. E ca si cum eu ma intalnesc cu studentii mei si ii pun sa scrie corespondente de razboi din Ardeal, bordand pe tema unui conflict inventat si una din corespondentele astea ajunge in redactia click si e tiparita ca fiind reala.

 2. Ioana Bojan

  Nu contest posibilitatea ca informatiile sa fi fost scoase din context. Dar “argumentele” aduse de acesti experti, fie si numai intr-un articol publicat intr-o revista de specialitate, sunt odioase, sinistre: “La fel ca un copil nenăscut, un bebeluş nu a dezvoltat încă speranţe, ţeluri şi vise, astfel că, deşi este om, nu este persoană, adică cineva cu dreptul moral la viaţă”. Este socant si revoltator ca sunt unii care pot spune/gandi asa ceva si tocmai de aceea nu-mi pare rau ca am “tradus” stirea…

  • Ioana, eu iti multumesc ca ai bagat stirea asta in flux, nu am contestat calitatea traducerii. Poate am gresit ca am spus ca ai tradus si trebuia sa spun ca ai scris stirea. Iertare. Am aruncat si eu un ochi pe blogul profesorului Savulescu, unde am dat peste o alta dezbatere despre dreptul unui cuplu de a renunta la o sarcina de 17 saptamani, bazandu-si decizia pe un sondaj de opinie pe internet. A fost o ocazie excelenta sa aflu ca lumea e plina de tot felul de oameni. Daily Mail a scos din context informatia. Cred ca pentru a fi serviciile complete, e nevoie si de un follow up si anume de declaratiile doamnei Minerva care a subliniat ca e o discutie academica si nu o propunere de lege.

Privacy Policy