Fetelor, ah, fetelor…

31 Mar 2010 by

Ştiţi voi câte ore stau eu pe scaun în fiecare zi? Vă spun eu: prea multe.

Ieri am tradus 3 capitole din carte. Trei. Asta e o nebunie, ştie orice traducător, dar sub presiune pot să fac orice. Aproape orice. Aşaaa, deci, cum vă spuneam, traduceam. Cartea e blândă şi frumoasă, nu pune probleme mari decât în partea cu dulciurile, pentru că trebuie să găsesc echivalente recognoscibile în limba română pentru chestii de genul Sweetarts, Rock Candy, Gobstoppers şi alte zaharicale nemaiîntâlnite prin zonă.

Nu trebuie decât să stau jos şi să scriu. Simplu. Am descoperit că tastez mai rapid dacă am muzică. De-aia am tocit player-ul din dreapta (Don Pandele, poate mai băgaţi nişte muzici, dom’le) şi când am ajuns pentru a cincea oară la “Veste-am adus” am zis ok, vine Paştele, nu Crăciunul. Să mai schimbăm.

Aşa că am dat fuga pe blog la Ajnanina şi de acolo pe blog la Mikka, pentru că şi ea are un player d-ăsta meseriaş. Şi ce-am găsit eu la Mikka…

Aici vă lămuresc titlul.

Fetelor, ah, fetelor…

Ştiţi cum se ridică şarpele din coşul de răchită când aude fluierul dresorului?

Exact aşa am făcut şi eu. Mai întâi mi-am întins mâinile… Pe urmă am început să-mi unduiesc umerii. Pe urmă m-am ridicat de pe scaun şi m-am dezmorţit cu totul pe ACEASTĂ muzică divină pe care o am pe cd de vreo… minim 6 ani.

Ia, daţi muzica puţin mai tare.

http://www.youtube.com/watch?v=JvPu2PGzcSg

Pe urmă, dacă aveţi chef, citiţi aici povestea unei doamne care, sigur, ar fi ştiut să danseze pe melodia asta.

Totuşi e frumos în lume,  zic şi eu…

Bonus:

http://www.youtube.com/watch?v=mXtrqHrHcI8

Related Posts

Share This

2 Comments

 1. mare bucurie sa gasesc interviul cu Kamilla…
  sarumana!
  si spor la tradus dulciurile alea, mi-ar placea sa le citesc… si evident, si sa le mananc 🙂

 2. Draga Ada,
  Ma bucur ca muzica asta iti place asa de mult. Semn ca esti “de-a noastra”, femeie adevarata… Care stie unde este puterea. In Inima, nu-i asa?
  Ei, asta cu sarpele ai nimerit-o la fix, fiindca tocmai de la o intalnire cu sarpele vin, una magica, in care magia asta pe care o imprastie si Loreena prin muzica face ca oamenii atinsi direct de frumusete sa se schimbe instant, dinauntru in afara. Ce simplu… direct si foarte puternic!
  Sa ne bucuram, asadar!

Privacy Policy