Fluturi si unicorni

11 Apr 2018 by

– Pune-ți o dorință! 

Închide ochii și preț de două secunde se gândește oare ce și-ar mai putea dori. Pe tavan plutește un balon uriaș în formă de unicorn și unul în formă de cifra 7. Lia împlinește 7 ani și toată casa e decorată cu serpentine colorate și imagini din Shimmer and Shine. La fiecare aniversare, se uită cu atenție la ce pregătim pentru ea, nu cumva să ne scape vreun detaliu, și decorurile Irinei să fi fost mai multe sau mai colorate sau mai… Tot ce are Irina trebuie să aibă și Lia. De când am uitat să punem una dintre ghirlande deasupra ușii ce dă spre grădină, avem mare grijă să nu lezăm sărbătorita. 

– Butterflies and unicorns! There! zice, și suflă grăbită în lumânările de pe tortul cu căpșuni și cremă de vanilie. 

E înaltă pentru vârsta ei, e slăbuță, are părul lung până peste linia umerilor și e bună ca pâinea caldă într-o dimineață geroasă. Uneori se mai încruntă, când lucrurile nu sunt exact așa cum vrea ea. Dar e un copil de 7 ani, cu sufletul și mintea de 7 ani, nu e precoce, e zen și lipsită de frici și de griji. Privind-o pe soră-sa, îmi doresc să rămână cât mai mult așa, zen, copiliță, bună, lipindu-se de mine în fiecare dimineață, oprindu-mă pe hol pentru o îmbrățișare, necăjindu-se dacă n-o pup și a cincea oară înainte de culcare. 

Lia e primăvara noastră, bebelușul familiei, copilul-zâmbet și hohot de râs, mic, gâlgâit, rapid, ca un șipot de apă ce șopocăiește printre pietre rotunde. 

Îi prețuim copilăria, de după ochelarii zgâriați, cu un braț rupt, stând șui pe nasul de părinți ce și-o fură de la adolescența copilului mare aproape în fiecare zi. În balanța familiei, talgerul pe care stă Lia e verde, cu flori și nori frumoși, cu fluturi și unicorni. Pe celălalt taler e ceva mai întunecat cerul și iarba e ușor pârjolită, aici sunt dragoni și pe alocuri fântânile sunt otrăvite, dar de după norii de furtună tot sperăm să fie și o rază de soare. 

Fluturi și unicorni, Lia, curcubee și brioșe cu glazură de bezea. Să ne trăiești, fetiță bună, și mai stai un pic așa mică, mai bucură-te nițel de păpuși și bufnițe roz de pluș, cu ochii cât farfurioarele. 

Drag,

Mama și Tata. 

Related Posts

Tags

Share This

4 Comments

 1. Anki

  La multi ani fericiti!

  Lasa ca o sa fie mai bine, se va insenina vremea si acolo pe taramul adolescentei mai devreme sau mai tarziu. Si nu ca vreau sa va sperii sau ceva, dar presupun ca asta se va intampla cam pe cand copila ce acum are 7 ani senini va intra si ea in anii nebuni de adolescenta…?…

  Lasa. Sa fiti sanatosi. Si sa va bucurati de toate care sunt ca sa bucure!

 2. La multi ani frumosi Lia!

 3. Inimioare roz cu frișcă și sclipici pentru Lia-Bucuria! La mulți ani. 🙂

 4. Cristina

  La multi ani frumosi Lioara! La multi ani frumosi voua!

Privacy Policy