Fotojurnal: Amintiri cu delfini

30 May 2012 by

Cu doi ani înainte de a ne căsători, eu și Laur am plecat în voiaj de nuntă. Atunci nu știam că e voiaj de nuntă, dar acum, privind în urmă, îmi dau seama că, la o adică, o călătorie de cinci săptămâni pe două continente se califică drept voiaj de nuntă. Eram doar noi, fără copil (pe vremea aceea era doar Irina). Primul voiaj a fost în România. De la București la Alba Iulia, pe Valea Oltului, prin Târgu Jiu, apoi la Gurile Dunării, în sus spre Sarmisegetuza, cu popas la Sighișoara. A fost o călătorie fantastică, în care am încercat să-l reîmprietenesc pe Laur cu România mea, România de care se despărțise  în urmă cu suficient de mulți ani cât să i se mai estompeze în minte motivele pentru care plecase. Apoi el m-a plimbat prin Canada lui, în aceeași încercare de a stabili unde vom trăi fericiți până la adânci bătrânețe. Am văzut Ontario, Toronto, Niagara Falls și tot ce era de văzut de la Toronto până la Quebec City, prin Montreal și cu întoarcere pe la A Thousand Islands.  O să povestim despre toate, dar pe rând.

– Azi te duc la delfini, mi-a zis într-o dimineață la Niagara Falls.

Așa am ajuns la Marineland. Văzusem deja Fluturii, ne rămăseseră delfinii și avioanele.

Mi-aduc aminte că am văzut în copilărie și la Constanța un spectacol cu delfini. Se întâmpla acum o mie de ani, când eram mai mare decât Lia, dar mai mică decât Irina. A fost cel mai frumos spectacol cu delfini din viața mea, până la acesta. Sper că fotografiile din această galerie vă vor face plăcere. Nu-s poze din categoria YOLA, sunt “stop-cadre” dintr-un spectacol de care noi ne-am bucurat și pe care vrem să vi le arătăm și vouă.

Have a nice day!

Related Posts

Share This

2 Comments

  1. Cat de frumoase sunt! Mi-au facut sa-mi aduc aminte de Madineland-ul din Antibes unde am vazut orci prima data 🙂 Toata familia mea stia ca eu de pe la 5 ani incolo vroiam sa ma fac “biolog marin specializat in bioacustica” asa ca in Franta s-au grabit sa ma duca la Antibes si la Monaco la muzeul Maritim infiintat de Cousteau. A fost de neuitat!!! Multumesc ca mi-ai reinviat in suflet amintirile astea 🙂

Privacy Policy