Fotojurnal de călătorie: La fluturi

8 Oct 2011 by

Nu știu dacă există în limba română vreun corespondent pentru denumirea acestui loc, de aceea i-am spus “La fluturi”. Se numește de fapt The Butterfly Conservatory. Este o experiență extraordinară, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Este o construcție de sticlă, uriașă, în care trăiesc mii de fluturi, într-o splendidă “pădure” creată special pentru ei. Au creșă, fântâni de unde beau apă, din loc în loc pot bea nectarul din felii de portocale, se pot ascunde printre frunze, se pot odihni pe flori, sunt atât de mulți că trebuie să ai grijă pe unde calci, să nu-i strivești. Și după ce te saturi de fluturarea continuă de aripi și culoare, poți ieși la o plimbare cu caleașca, prin grădina botanică din jurul conservatorului.

La fluturi. Greu de ajuns de-aici, dar, cu siguranță, merită!

Am găsit pe youtube și filmulețe. Nu-s făcute de noi, dar numai așa, pentru a prinde gust…

Related Posts

Tags

Share This

10 Comments

 1. Mihaela

  Si la Zoo Londra. Cand i-am vazut acum 2 ani mi-am adus aminte de copilarie, cand marea mea bucurie era joaca cu fluturii.

 2. Iris

  Oh, ce splendoare:)

 3. Anca

  Superb…

 4. Andra

  Nu stiu mai nimic despre viata fluturilor. Asa e ca traiesc o singura zi? Sau e doar o legenda?

 5. Doar unele specii, nu toti.

 6. Buna, e cumva in Manheim/Germania? Eu am fost acolo si era un parc superb cu gradina zoo, si diverse. Aveau la fel un”Fluturariu” ca eu asa ii ziceam

 7. Acum exista si la noi asa ceva. Nu cred ca e la fel de mare dar e la fel de frumos. De fapt, e superb. Este vorba de expozitia de fluturi exotici de la Botanica.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Casa fluturilor | In joaca - [...] Am mai văzut așa ceva în Canada, lângă Niagara și am povestit despre acea experiență aici. [...]
Privacy Policy