Gentuța pentru grădiniță

22 Sep 2012 by

Ieri mă așteptau la cuier, frumos împachetate în hârtie albă, două gentuțe nou nouțe, gata să fie purtate la grădiniță de vreun băiețel sau de vreo fetiță. Veniseră de la editura Gama.

Iată-le. Colorate, dungate, nici prea ușoare și nici prea grele, au mâner de plastic și un penar fantastic.

Le-am desfăcut și le-am împrăștiat pe jos, le-am fotografiat frumos și apoi, cele două fete și-au împărțit frățește (sau să zic “surorește”?) gentuțele și s-au topit din raza mea de vedere.

Noroc că le-am pozat, să știu și eu ce conțin. Sunt frumoase, nimic de zis, au hârtie glasată, un bloc de desen,  carioci, creioane cerate, un capsator mic, o linie, un burețel, acuarele, pensula si altele mici și mărunțele, nici nu le mai știu dar le vedeți în poză.

Dacă sunteți dintre acele mămici cărora le place să deseneze și să decupeze, să-și exerseze mâna artistică împreună cu cei mici, poate vă trebuie această gentuță. Un singur regret am avut, dacă aveau tuburi de tempera și nu pastile, scăpam de-o grijă. Ar fi fost un kit minunat pentru orele de educație plastică și abilități practice, și cred că multe mămici de școlari de clasele 1-2 le-ar fi cumpărat. E mai comod să iei o trusă făcută de-a gata decât să stai să le iei pe bucăți, rătăcindu-te între atâtea mărci răspândite ba pe rafturi, ba-n cutii. Costă 49 de lei. Sora cea mare și-a adjudecat cutia pentru grupa mare. I-am spus că dacă vrea să păstreze cutia, musai să rezolve toate exercițiile din cărți și abia apoi se poate gândi să păstreze comoara de culori. A stins televizorul! S-a încuiat în camera ei de vreo 30 de minute și e o linișteeeee…

Am reușit să scot cutia pentru grupa mică din ghearele Liei.

E prea devreme pentru dânsa.

Dar știu o domnișoară care a început grădinița săptămâna trecută.

O cheamă Nora și o iubim tare, deci dragă Ale, să știi că am să pun gentuța în portbagaj data viitoare când ne vedem.

Sâmbătă frumoasă și colorată să aveți.

 

 

 

Related Posts

Share This

3 Comments

 1. Penarul acela e intr-un mare fel … 🙂
  Sa foloseasca cu spor, toate cele!

  • e un penaroi, zau. dar tot tre sa ma duc sa cumpar tempera:)) si crede-ma, tot ce e in penar, mai avem in dublu/triplu exemplar DAR alea din penar sunt noi. Trebuie, deci, sa le foloseasca repede!

   • Gentuţele sunt pentru copii :). Costă 49 de lei (pentru educatoare avem discount-uri), iar dacă cineva doreşte să comande separat caietele de lucru, preţul unuia este de 8,5 lei. Toate au avizul MECT.
    Pentru educatoare avem nişte mape foarte, foarte frumoase (mai ales cele din domeniile Ştiinţe & Om şi societate), cu zeci de planşe, flashcarduri, jetoane etc. Detalii, la noi pe Facebook.

Privacy Policy