George

7 Feb 2013 by

Dacă l-ați vedea pe stradă, ați țuguia buzele, ați da băbește din cap și ați gândi probabil că iar chiulește de la școală. În loc să stea să învețe pentru bac, uite-l cu ditamai gentoiul, fuge de la ore.

Dar George e băiat serios, el nu fuge de la ore și liceul am impresia că l-a terminat demult.

– Ce facem azi?

– Fă-mă frumoasă.

Îi spun că azi ies în lume și vorbesc despre lucruri oarecum rușinoase și îmi trebuie un pic de prestanță. Nu vreau ceva căutat, vreau doar să fiu una din acele femei shades.roîngrijite, în rochie, în pantof cu toc, cu părul aranjat, mustața epilată și manichiura făcută. Nu vreau nimic extraordinar.

Zâmbește.

– Părul e ondulat?

– Da.

– Nu e vopsit, părul vopsit e mai uscat și de-aia se așează mai bine.

E un tip serios. Nu vorbește prea mult, dar tratează fiecare fir de păr cu atenție. Îl urmăresc în oglindă și parcă-l aud certându-se cu o șuviță rebelă.

“Stai să te pieptăn. Stai! De ce nu stai! Ai să stai, îți zic. I am the boss. Nu vrei cu peria, ai să vrei cu pieptănul. Scot pieptănul la tine. Fii atentă! Scot pieptănul”.

În gentoiul lui George se ascund fixativul, pieptănul alb, pudra de volum. Nu mă trage de păr, nu vorbește cu colega, nu mai e nimeni pe lume în afară de eu, el, o oglindă și tot arsenalul pentru coafat.  Lucrează fără grabă. Nu se uită la ceas decât o singură dată.30 de minute mai târziu nu e mulțumit de ce a ieșit din perie și foen. Scoate placa. Iar, fiecare firicel trebuie să stea cum vrea el. Parcă desenează. Are mișcări scurte și sigure, de absolvent de Arte Frumoase ce desenează portrete lângă Turnul cu Ceas din Sighișoara. Am un halo de bucle în jurul capului. Dar tot nemulțumit e. Acum le desface, cu grijă, întâi dezmiardă, ca să nu se supere dânsa, bucla, că e deranjată.

– Gata. Cred că veți primi toată atenția de care aveți nevoie.

Shades, București, februarie 2013, înainte de 121.ro unplugged.

 

 

Related Posts

Tags

Share This

4 Comments

  1. George este un minunat, stiam ca o sa iti placa.
    We love George!

  2. Unde l-ai gasit?

  3. La Shades. Ana are parul lung? ca daca da, am o propunere pt tine:)

  4. Nu:((

    Dar al meu tinde sa devina lung si fara sens, daca nu i-au masuri:))

Trackbacks/Pingbacks

  1. 48 de ore | In joaca - [...] 11. Am părul ud, dar deja sunt pe cale să întârzii la coafor. Când mă vede, George e complet…
Privacy Policy