Give-away: Kit pentru scrisorile de la Moș Crăciun

15 Dec 2020 by

Dragă Cititorule, 

Iată darul nostru de Crăciun, pentru toți cei ce mai au acasă copii care cred în Moș Crăciun și s-ar bucura de o scrisoare. 

Aveți nevoie de o imprimantă color și de un plic normal. Mai puteți pune în plic steluțe sau fulgi de nea, reni, inimioare, oameni de zăpadă, tot ce poate fi făcut cu un perforator. Steluțe aurii și argintii găsiți la magazine de tip Bamboo sau la cele de “arts and crafts”. Eu scriu că aceste steluțe sunt fermecate și pot fi împărțite cu cei dragi. Există și inimioare și buline, sunt vândute sub denumirea de “confetti”. 

Aveți ștampila și timbrul ce pot fi tipărite pe plic. Ștampila e desenată în 2007 de tatăl Irinei și a apărut inițial pe site-ul firicel.blogspot.com. Timbrul e desenat de talentata Zu în 2011.  

Aveți 4 tipuri de foaie decorată cu motive de Crăciun, special create pentru cititorii site-ului nostru de aceeași Zu, tot în 2011. 

Ce trebuie să faceți: descărcați arhiva și extrageți fișierele. Alegeți unul dintre cele 4 template-uri și scrieți ce doriți să-i spuneți copilului ca din partea lui Moș Crăciun. Lăudați copilul pentru faptele bune de peste an, amintiți momentul în care ați fost mândri până la lună și înapoi de cel mic și subliniați părțile bune: curajul, bunătatea, delicatețea, orice alt atribut pozitiv. Sigur, dacă țineți musai, puteți să-i recomandați copilului, ca din partea Moșului, să fie mai ordonat sau mai atent la teme, să-și strângă jucăriile și să se spele pe dinți în fiecare dimineață și înainte de culcare.  Nu uitați însă că o scrisoare de la Moș ar trebui să fie un motiv de bucurie, nu unul de lacrimi amare. Pomeniți pisica sau cățelul din casă, prietenul cel mai bun, verișorii, orice îi poate întări copilului convingerea că Moșul îl cunoaște și e atent la viața lui de zi cu zi. Dacă Moșul a primit și el o scrisoare de la copil nu uitați să mulțumiți pentru scrisoare și pentru desen. Puteți eventual ruga copilul să lase în ajun un fursec și un pahar cu lapte pe pervaz, pentru renii care vin de departe. Dați și detalii despre Moș: “Îți scriu de la mine de acasă, de la Pol, aici a nins mult dar la mine în atelier e cald și bine”. Improvizați cât de mult puteți, profitați de anii puțini în care copilul înțelege și se bucură de magie. De pe la 7 ani în sus  se cam termină cu magia. Asigurați copilul că în Sania Moșului deja se află o surpriză, poate chiar cadoul cel mai dorit. 

Printați foaia, îndoiți-o cât să încapă în plic, puneți steluțele așa încât ele să cadă frumos pe covor când copilul desface scrisoarea. Printați ștampila și timbrul pe plic sau eventual pe orice foaie și apoi lipiți pe plic. Puneți totul în plic,  plicul în cutia de scrisori. 

Acest kit este făcut pentru uzul personal. Aș aprecia dacă nu ați vinde bucuria asta, dacă nu ați folosi în scop comercial ceea ce primiți gratuit. Desigur, orice donație în pușculița site-ului este binevenită, dar nu este obligatorie.

Spor la treabă și, cu imaginație, înainte!

Enjoy!

Kitul poate fi descărcat de aici:  Kit pentru scrisorile de la Moș Crăciun

Nu, nu e virus, don’t worry. Pinky Swear! 

Related Posts

Tags

Share This

15 Comments

 1. Mihaela

  Mersi, o idee geniala. Ma duc sa iau stelutze si sa printez scrisoarea.

 2. Maria

  Multumim, f frumos din partea ta. Dar poate trebuia sa scrii ceva de tipul “termeni si conditii” care sa impiedice comercializarea (zic si eu, date fiind antecedentele :-))

 3. Cristiana

  Esti magica 🙂

 4. Monica

  MULTUMEEEESC ! 🙂 Minunat !

 5. rezia

  Multumesc! Sa fiti fericiti!

 6. Mulțumim și noi!

 7. danaa

  multumim
  frumos.e prima oara cand picii mei primesc o crisoare de la Mosu! Au fost incantati!Craciun fericit cu multa sanatate si bucurii!

 8. Andreea Ungureanu

  Mulțumim! Descarc acum.

 9. Cristina

  Multumim mult, Ada!
  Acum multi ani, am scris scrisoarea din partea Mosului. Intre timp, juniorul a crescut, se apropie de 10 ani, dar tot mai crede in magie. Desigur, m-a chestionat in legatura cu Mosul si m-a suspectat ca as fi eu, dar pana la urma, a ales sa creada. Cata vreme crezi, magia exista 😉
  Sa aveti sarbatori linistite!

 10. Alina

  Aveti cumva un cont de paypal ? As vrea sa contribui la pusculita si mi-ar fi mai usor asa. Va multumesc mult !

  • Ada

   Ce frumos! Sigur: ada@lirismedia.com. Multumesc.

  • Ada

   Multumesc frumos pentru donatie. Pusculita e goala de ani de zile asa ca s-a bucurat sa auda monedele cazand inauntru. Multumesc de gand, de gest, de intelegerea dincolo de cuvinte.

Privacy Policy