Green eggs and ham

25 Mar 2017 by

Sâmbăta e dimineața cu clătite pufoase, Duminica e dimineața cu sardine. Avem și noi ritualurile noastre. Dar după vreun an de ritual, copiii nu se mai bucură așa tare de clătite, care-s tare bune și ușor de făcut. Oare v-am dat vreodată rețeta asta? Dacă nu, și o vreți, lăsați-mi un comentariu și se face. 

Azi pe lângă clătite pufoase, le-am pregătit fetelor o surpriză. Ouă verzi cu șuncă. Mhm. Verzi. 

De unde până unde? Doar Dr. Seuss e de vină. Să vedeți…

Irina l-a descoperit destul de târziu pe Dr. Seuss. Pe de o parte pentru că în România nu există prea multe traduceri (cred că Florin Bican a început să traducă un pic din Dr Seuss și am tot respectul pentru el, eu n-aș putea…) , pe de altă parte pentru că pe vremea ei erau alți autori la modă. Dr. Seuss e perfect pentru Lia și copiii până pe la 7-8 ani cred eu. 

Avem acum vreo 10 din cărțile lui și încă mai găsim la bibliotecă. Ne-au ajutat foarte tare și filmele să-i îndrăgim personajele, Horton Hears a Who, The Cat in the Hat și The Lorax sunt printre preferatele Liei. 

Green Eggs and Ham e una din cărțile pe care fetele mele le știu pe de rost. Fetele mele știu mai multe cărți pe de rost, ce să facem. 

Trebuie să recunosc că dupa a patra citire, Green Eggs and Ham e de-a dreptul enervantă, mai ales când copiii se fugăresc prin casă și interpretează poezia cu pricina. Care curge cam asa: 

Acum… E ok, e doar o poezie până la urmă, dar atât m-au tocat la cap cu green eggs and ham, că-n dimineața asta am întrebat-o eu pe Irina Would you like green eggs and ham? Și ea a zis că da. Așa că i-am făcut green eggs and ham. Cu două picături de colorant alimentar albastru pus în două ouă bine bătute cu lapte. N-arată chiar ca în carte dar sunt ouă verzi cu șuncă. 

Și pentru că Lia e o maimuțică, a cerut și ea eggs and ham dar ea a vrut albastre. Pentru că albastrul e culoarea ei preferată. Că a durat o mie de ani să le mănânce, până la urmă, asta e altă poveste. 

Ce vreau să vă zic e că uneori un pic de culoare nu ucide pe nimeni, face diminețile deja mânjite de rutină ceva mai luminoase. Să nu vă fie frică de coloranții alimentari de calitate. Eu am pus azi, numărate, două picături de albastru pentru ouăle verzi și vreo trei pentru cele albastre. Copiii încă trăiesc. Nu vă pun poze cu ouăle verzi cu șuncă, aratau oribil. Dar Irinei i-au plăcut, a zis că aveau gust de omletă, ceea ce și erau. ha. 

S-aveți un week-end frumos. 

 

Related Posts

Tags

Share This

5 Comments

 1. Andreea

  Vrem reteta! Multumim!

 2. Dana

  Reteta de clatite pufoase, te rog!

 3. Miki

  Și eu vreau, și eu vreau rețeta de clătite, te rog! Mulțumesc O primăvară minunata va doresc! Și mult succes

 4. Cristina

  Eu am facut, la cererea copiilor, omleta verde cu spanac. Adica se blenduiesc bine ouale si spanacul si se toarna in tigaie. Au mancat ei, dar a doua oara nu au mai cerut, desi avea gust bun. O fi de vina culoarea 🙂

Privacy Policy