Grufallo’s Child

12 Mar 2015 by

gruffalo2_copertaLia iubește cartea cu Gruffalo. Așa de tare, că am cărat-o cu noi peste ocean și apoi am mai comandat-o și pentru niște prieteni. Ce bucurie că apare și a doua carte la Editura Cartea Copiilor, povestea cu puiul lui Gruffalo! Dacă ați ști că le știm pe de rost, atât din cărți, cât și din filmele de desene animate pe care le-am văzut câteodată și de două ori pe zi! Și cum să nu le vezi, când povestitoarea este Helena Bonham Carter, iar Gruffalo e Robbie Coltrane!

O să ziceți “bine, și dacă aveți filmul, la ce vă mai trebuie și cartea?”

Ah, cartea trebuie întotdeauna, oricât de interesant și reușit ar fi filmul. Cartea e importantă, o putem răsfoi și o putem ține în brațe.

Puiul lui Gruffalo e o poveste despre cum și celor mari le e uneori teamă de “șoarecele cel fioros”. Despre cum ne păzim copiii de pericole și cum îi ținem departe de pădurile întunecate.

În original:

“The big bad mouse is terribly strong.
And his scaly tail is terribly long.
His eyes are like pools of terrible fire.
And his terrible whiskers are tougher than wire.”

Cartea are umor, are imaginație, e minunată. Ca și prima poveste, e tradusă de Florin Bican. Eu tocmai am comandat-o. Cu puțin noroc va ajunge și la noi în vreo trei săptămâni! Voi nu trebuie să așteptați atât de mult. O puteți avea chiar mâine, vine prin curier. Merită!

 

3 Comments

 1. Multumesc ca mi-ai deschis ochii, nu stiam de Gruffalo (auzisem, dar atat). Asa ca am facut toti un drum pana la Chapters si din cadurile primite cadou Robert s-a dotat deocamdata (si) cu Gruffalo. Aseara am citit si rascitit toti, am vazut si filmul si am decis impreuna ca se mai impune un drum la Chapters si pentru puiul lui Gruffalo 🙂
  Multumesc mult pentru inspiratie!

  • Ada

   Le vanez si eu si pe cele in limba engleza:) Ma bucur ca v-au placut. Sa cautati si Room on the Broom.

   • Nu stiu cum sunt traduse in romaneste, dar in engleza sunt atat de dragute… Cautam si Room on the Broom, merci! 🙂

Privacy Policy