Harun și Marea de Povești

21 Aug 2013 by

harunsimareadepovestiAm citit-o pe nerăsuflate, păzind somnul copiilor, la prânz și seara. Am citit-o în trei zile și trei seri și mi-a plăcut foarte mult. Primul gând, după primul capitol, a fost că asta e o carte de care s-ar putea bucura până și Irina, are așa de multe straturi, că poți lua din ea atât cât te pricepi. Ai la ce te gândi după ce închizi cartea și asta mi se pare grozav. E o lectură ușoară, plăcută, remarcabilă prin ingeniozitate, excelent tradusă de Dana Crăciun. Intr-un cuvânt, minunată. Parcă a fost scrisă pentru mine. V-o recomand, deși e o carte pentru copii, și adulții au ce citi. Aaaa și se pare că va fi și un film de văzut pe undeva.

5 Comments

  1. Am citit-o când eram gravidă cu Max, foarte frumoasă carte. Oricum, eu sunt îndrăgostită până peste urechi de Rushdie. :))))

  2. Nana

    Dar nu este o carte pentru copii, protestez ! Metafora este atat de elaborata si puternic filosofica, incat ideea scriitorului, cred eu, a fost clara : pastrati puritatea filoanelor traditionale ale povestilor pentru mici si mari, pastrati limpezimea ideilor, normalitatea personajelor, nu aruncati lumea povestilor in derizoriu, in urat, anormal, etc.Este , aceasta carte, o lectie de scris si de trait.

    • Ada

      absolut, doar ca insusi autorul spune ca a scris-o pentru copii.

Privacy Policy