Hotel Transilvania

7 Nov 2012 by

Ea ar fi vrut să-l vadă pe Jack Îngheț. Dar Jack Îngheț încă n-a ajuns în România, așa că am mers la următorul de pe lista ei.

Hotel Transilvania.

Nu prea e pentru vârsta de sapte ani.

Nu e de groază, nu s-a temut de vampiri, monștrii din film nu au fost deloc înspăimântători, ba dimpotrivă, iar Dracula a fost chiar simpatic.

Dracula e doar un tată disperat că fiica lui împlinește 118 ani. Da, o sută optișpe ani, și evident voia să vadă lumea, și evident s-a îndrăgostit de singurul om care a pus vreodată piciorul în castelul lui Dracula. Ca de obicei în basme, mama fetei murise demult, iar tata Dracula o crescuse cum se pricepuse el mai bine.

Am o problemă cu traducerea, în special pentru varianta dublată a filmului. E clar că publicul pentru filmele dublate e de vârste mici. Copii de 4, 5 ani care nu știu să citească și copii de 6, 7 ani cărora le e lene să citească (acesta este și cazul nostru). Pentru acest public e greu de înțeles ce înseamnă “Belea!” – presupun că în original era “Awsome!” uvânt repetat obsesiv de tânărul Jonathan. Da, adolescenții au ticuri verbale, dar… Oare e prea mult să ceri ca la variantele dublate, personajele să nu spună fraze de genul “să o ardem” (sper că de fapt era “hang out”) ?

Irinei i-a plăcut filmul, a rămas cu o impresie bună despre Dracula și a înțeles că vampirii sunt alergici la usturoi și au pielea sensibilă la soare. Ironic, a ținut minte și că un tată e în stare să facă aproape orice, chiar să-și dea și viața, ca să-i fie bine copilului. Și că decât să-și vadă copilul trist, mai bine îl lasă să plece.Acum vrea cărți despre Dracula, i se pare că fata lui Dracula era foarte drăguță, s-a hotărât că îi place negrul și că ar vrea un costum de vampir. Ar citi chiar și o enciclopedie despre vampiri. Well Done, Hollywood!

Mie nu mi-a displăcut. Am văzut animații mai bune, dar și mai proaste.

Mi se pare mai potrivit pentru copii de peste 11 ani.

Related Posts

Share This

3 Comments

 1. Si ai mei vor MUSAI sa vada filmul asta, si la 7, respectiv 9 ani, nu prea ma inghesuiam…
  A mea mandra e mare fan Amurg, asteapta cu sufletul la gura lansarea de saptamana viitoare, asa ca nu cred ca vom avea vreo problema cu vampirii.
  Dar ma bucur ca nu e asa groaznic cat sa nu te duci…

  PS. tocmai cautam operatia aritmetica de rezolvat, si am gasit iconitele de rasucit :))). faina idee!

 2. Dan

  Am vazut si noi filmul, adica eu, baiatul de 8 ani si fetita de 4 ani. Lor le-a placut foarte mult, mie putin spre deloc. E dragut ca e 3D, are niste glume la care am ris si cam atit. Copii nu au gasit nimic care sa nu le placa in afara ca nu le-am luat nici suc nici popcorn. Nici mie nu mi se pare potrivit pentru copii mai mici de 10 ani cel putin. Am vazut si Clopotica, alt film foarte frumos pentru ei si deloc placut pentru mine. Ieri au fost si la Sammy si iar le-a placut. Oare doar 3D-ul sa fie de vina ca le plac toate filmele la cinema iar acasa nu vor sa se uite aproape la nici un film de desene?

 3. Alexandra

  Azi mergem si noi la Hotel Transilvania, fix pe acelasi principiu, ca filmul cu Jack Frost mai are vreo 2-3 saptamani pana apare 🙁 Nu sunt prea incantata, insa cea mica e entuziasmata, asa ca o facem si p-asta.

Privacy Policy