I am not your guru

25 Jul 2016 by

Am văzut zilele astea un documentar pe Netflix despre Tony Robbins, un speaker motivațional despre care mai auzisem și în alte rânduri, dar pe care nu am avut ocazia să îl văd cu ochii mei. Se numește “I am not your Guru” și e un documentar interesant, deși nu m-a făcut să-l plac pe Mr. Robbins și probabil că  ăsta nici nu era scopul lui. Pe scurt: domnul Robbins organizează niște seminarii numite A Date with Destiny, la care biletul costă în jur de 6000 de dolari. Seminarul durează 6 zile și în urma participării la prelegerile și exercițiile propuse de Tony, se presupune că viața ta se schimbă, teoretic, în bine.

Nu e genul meu de speaker motivațional. Nu m-a convins. Mi-a plăcut mai mult Wayne Dyer (despre The Shift am mai scris și l-am recomandat multora din anturajul meu), avea un soi de seninătate care lui Robbins îi lipsește. Robbins este un uriaș ce proiectează imaginea durului. Nu se sfiește să îți spună verde în față că nu dă doi bani pe fluturii din capul tău, pe care oricum ar fi trebuit să-i extermini demult.

Wayne Dyer era un spirit un pic mai evoluat, după părerea mea, poate și pentru că știa că nu toți oamenii reacționează la scuturatul viguros de umeri și la perechea de palme (fie ea și figurativă) peste ochi. Eu una nu funcționez așa.

Dar privind filmele acestor doi speakeri motivaționali, am înțeles  un lucru.

Lumea suferă de neiubire. Oamenii tânjesc după îmbrățișări și mângâieri și contact uman. Oamenii sunt singuri și rătăciți și în apropierea lor se întâmplă drame fantastice. Asta mă învață pe mine, mama Liei și a Irinei, să încerc să le insuflu cumva certitudinea că nu trebuie să dea 1000 de dolari pe zi nimănui, ca să le spună că sunt niște ființe minunate, perfectibile, dar foarte iubite.

Aia am vrut să vă zic, că omenirea suferă de singurătate și de lipsă de repere.

Back to the garden, to my bird watching and kitty training.

LE: Ca să vedeți diferența de stare:

Wayne Dyer

Tony Robbins

Related Posts

Tags

Share This

Privacy Policy