Iarna nu-i ca vara

27 Jan 2014 by

Nu, nu. Niciodată. 

Dar disperarea şoferilor e bucuria copiilor care au două zile de vacanţă cu fix o săptămână înainte de vacanţă. Mi-a şoptit o viorea că miercuri ninge iar, deci parcă văd… parcă văd cum o să tocim noi ordinea operaţiilor acasă, prin home schooling, ceea ce nu mi-am dorit să fac niciodată. 

Miţudată, miţudată n-am să mai plec cu copilul mic în Cişmigiu până nu va avea mânuşi impermeabile. Şi dacă încă nu aţi avut ocazia să vă convingeţi că nu tuturor copiilor le place zăpada, vă zic eu, care am fost ţinta urletelor mititicăi ieri preţ de o oră şi patruzeci de minute. “Mi-e friig” (era blindată, costum de schi, cizme de zăpadă, cagulă, glugă, singurul punct vulnerabil erau mânuşile tricotate foarte permeabile, pe care le băga în zăpadă la două secunde după ce i le puneam în mâini) “mi-e foaaameee” (tocmai mâncase o banană uriaşă, nici pomeneală de foame) “mi-a îngheţat coada!” (aha, de la 101 dalmaţieni mi se trage) urmat de “maahhhhhaaaahhhhaaaamiiiii” “maaaahhhhhaaaahhhhaaaahhhhhaaaami”, “unde e Irina”, “de ce pleacă Irina” “unde se duce Irina”, “vreau acaaaasăăăăă”. Da, eu eram persoana semi-isterică de ieri din Cişmigiu care se răstea la un copil mic şi amărât ce plângea din toţi rărunchii “Ce vrei, taci, nu mai plânge că te duc acasă, că nu mai pot, nu mai pot, nu mai pot. ”

Mhm. Ce frumos e iarna pe la noi. 

Related Posts

Tags

Share This

2 Comments

 1. deea

  Avaii, daca aveti noroc de 2 zile sau chiar de o saptamana de vacanta in plus, pe langa aii inter-semestriala, sper ca nu aveti de gand sa o irositi cu ordinea operatiilor…ar fi de-a dreptul crud! 😀

 2. cred ca regula e mai degraba invers: toti copiii mici urasc cu pasiune zapada, nu-i inteleg sensul si le incurca teribil treburile.
  A, si mai ales nu stiu sa spuna “mi-e frig la …. ” maini/picioare/nas/gura/fata ca sa stii ce sa le faci sa fie comfortabili. Plus ca nu le plac hainele groase.
  Cred ca tre’ sa cresti putin ca sa “give a little (comfort) to get a lot (of fun)”
  🙂
  Am cumparat aseara doua perechi de manusi blindate, ambele roooooz (ca sa fiu sigura ca va accepta macar una dintre perechi).
  In aceeasi nota: Alex, care merge pe 10 ani si are un costum de schi putin cam mic, se face lac in ghete si are picioarele rosii cand reusesc sa-l bag in casa de la zapada dar are un zambet pana la urechi.

Privacy Policy