Imagini de pe drum: Cu pălărie, fără pălăriuţă

14 Aug 2013 by

Pe Vatra Luminoasă, la 10 metri de trecerea de pietoni, o doamnă cu pălărie se opreşte milimetric pe bordura ce desparte benzile de circulaţie, exact la timp cât să n-o pocnesc. M-a auzit frânând. Îşi duce mâna la inimă şi apoi îmi cere scuze. E roşu. Rămâne pe bordură până trec, dar nu se duce spre trecere, traversează prin spatele meu. 

Pe Matei Voievod, un tată merge cu copilul său în braţe, probabil spre grădiniţa Acorns. Băieţelul şi-a pus capul pe umărul tatălui şi doarme. Remarc că n-are pălăriuţă. E multă tandreţe în felul în care tatăl îl ţine. Merge încet, să nu-l trezească şi totuşi pe faţa lui se citeşte graba. Pe celălalt umăr are o servietă. Îi depăşesc şi nu mă pot opri să nu mă întreb de ce oamenii mari nu le protejează copiilor capul de soarele de august. 

Se anunţă o zi frumoasă, ceea ce vă doresc şi dumneavoastră. 

Related Posts

Share This

8 Comments

 1. Anca D

  Oamenii mari nu protejeaza copiilor capul pentru ca susnumitii copilasi isi smulg palariutele de pe cap incontinuu si le trantesc pe temiriunde. Dar unantruna!
  Pup!

  • Ada

   😀 da, e o cauza buna. Eu am un remediu. Daca palariuta nu e pe cap, mama nu se misca. Punct. Dupa cum daca centura de siguranta nu e cuplata, masina nu pleaca. Desigur, se lasa cu trantit pe jos samd. Daaaar dupa cateva episoade, fetele mele au inteles.

   • They allways do, trebuie doar consecventa. Daca-i musai, atunci e musai dar sa nu fie foarte multe, sau dese 🙂

   • Maria

    Mama nu se misca, dar copilul(2 ani si un pic) da. Pe strada, printre masini, eventual… Si atunci cum facem?
    PS Intrebarea nu e nascuta de simtul polemic, ci de dorinta mea mareeee de a gasi rezolvari la ne-rezolvate 🙂

    • Ada

     Mama nu se misca din casa. Daca sunteti deja afara… e prea tarziu. Nu puteti face decat cale intoarsa.

 2. Stefan Liviu

  Sincer, pe caldura asta as vrea o ploaie racoroasa !

 3. Alina

  Nici piticul meu n-a purtat vreodata palariuta, desi incercari au fost. Am incercat si eu sa port o palarie de soare intr-o zi calduroasa si n-am rezistat 5 minute, asa ca il inteleg ca n-o suporta. Incercam sa mergem pe cat e posibil pe la umbra, iar la plaja, cand vine soarele puternic, sta sub umbrela. La fel, n-a purtat niciodata fular la gura, iar fular doar in zilele extrem de reci. Si a racit o singura data in 3 ani …

  • Ada

   Alina, daca nu se poate nu se poate. Eu le-am convins pe ale mele si mi se pare foarte importanta palaria de soare. Nu-s insa genul care insista pe langa alti parinti sa faca altfel decat fac.

Privacy Policy