În atenţia părinţilor care se luptă cu balaurul numit autism

16 Jan 2013 by

Pe linie de serviciu, am intrat în contact cu Sergiu Paşca, despre care, până sunt eu gata cu interviul, puteţi citi foarte frumos în Adevărul.

L-am întrebat dacă acceptă să răspundă câtorva întrebări punctuale puse de părinţii români interesaţi de subiect.

Aştept întrebările până mâine, lăsaţi aici comentariu.

Merci!

Related Posts

Tags

Share This

6 Comments

  1. Buna ziua,

    Sunt mama unui baiat in varsta de 16 ani, diagnosticat cu autism si presedinta asociatiei de parinti din Iasi.
    As dori sa-l intreb pe dl. Pasca daca considera ca se va reusi candva identificarea cauzelor care duc la aparitia autismului. Din ultimele cercetari stim ca se presupune ca acesta ar avea cauze genetice. Sunt doar cauze genetice sau si alte cauze care concura la aparitia tulburarii.
    Ce parere are dumnealui despre teoria legata de vacinul ROR. Creste sau nu riscul aparitiei tulburarii.
    De asemenea, crede dl. Pasca ca medicina va reusi sa gaseasca un medicament care sa vindece sau sa reduca efectele autismului?
    La noi se foloseste Risperidon-ul. Eu il folosesc cu baietelul meu si sunt destul de multumita de rezultate insa sunt speriata de efectele secundare ale acestui medicament.
    Mai sunt folosite Cerebrolizin-ul, Stratera si altele si se mai vehicula tratamentul cu Omega 3 si Magneziu.
    Alte voci sustin ca metoda de recuperare si dieta fara gluten, insa, din pacate, toate aceste studii nu sunt indelung verificate pentru a se constitui intr-un adjuvant al terapiei.
    Ceea ce am inteles eu (si sper ca am inteles bine) este ca, la momentul actual, terapiile comportamentale sunt singurele care ajuta si ca, din pacate, nu exista o reteta pentru toti! Metodele de abordare sunt diferite si ele trebuie sa fie individualizate pe copil.

    Va multumesc si sper sa va intoarceti cu cat mai multe informatii pretioase pentru noi, parintii.

    • Buna, Carmen, la unele dintre intrebarile tale am deja raspunsul domnului Pasca, in special cele legate de vaccin si de neuroleptice. Voi transcrie interviul imediat ce am un pic de timp liber.

  2. Multumesc, Ada.

  3. madalina brull

    Buna ziua

    Sunt mama Anei, in varsta de 9 ani, diagnosticata cu tulburari din spectrul autist.
    Va multumesc pentru informari si pentru oportunitatea de a pune intrebari cercetatorului roman, dl Pasca.
    Ma intereseaza sa aflu daca exista posibilitatea ca Ana sa participe in panelul de studiu al echipei Stanford University, pentru diagnosticare si cercetare.

    Va multumesc

    Madalina

    • Draga madalina, din cate stiu ei ei se concentreaza pe Sindromul Timothy, dar il intreb.

  4. Andreea Sorescu

    Il felicitam pentru tot ceea ce face si ii multumim pentru sprijinul pe care ni-l ofera: copiilor si parintilor! Am dori sa stim mai multe despre sindromul Timothy. Mult succes in continuare!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Unde și de ce îmi dispar mereu lingurițele? - Doi lei și-o pisicuță - […] Întrebați, dragi părinți, întrebați, dacă aveți întrebări la care credeți că veți găsi un răspuns sau două, pentru că…
Privacy Policy