În esenţă, viaţa e frumoasă

21 Nov 2012 by

Eu nu sunt unul dintre bloggerii puşi să aleagă o carte bună, la recentul premiu literar care a făcut valuri-valuri în blogosferă. Poate şi pentru că există preconcepţia aceasta că mamele n-au timp să citească. Parţial adevărat, spun mereu că timpul nu creşte în copaci, timpul ţi-l faci.

Eu citesc, acum, spre exemplu, memoriile lui Farah Pahlavi şi mi se pare o carte fascinantă. Dar nu despre lecturile mele e vorba aici.

Vă propun să citiţi o carte scrisă de Corina Sabău. Ne cunoaştem de mici, o văd zilnic, e colega mea de birou şi de suferinţe, e o femeie frumoasă şi foarte vie pe dinăuntru, deşi mereu îmi lasă senzaţia că nu păşeşte pe podea ca toţi oamenii, ci pluteşte un pic pe deasupra pământului, pe o invizibilă pernă magnetică.

Corina lansează a doua sa carte la Gaudeamus . Prima ei carte, “Blocul 29, Apartamentul 1” a primit premiul pentru debut în 2010 şi de atunci, pe lângă că ne privim în ochi pe deasupra monitoarelor şi ne îmbătăm zilnic cu panoramicepe malurile unui fictiv râu de audienţă (glumă internă), a scris împreună cu Radu Jude scenariul unui film ce a primit multe premii la recentele festivaluri internaţionale. Filmul se cheamă “Toată lumea din familia noastră” (aştept DVD-ul, Corina!) şi e foarte fain, de vreme ce se înghesuie toţi criticii să-l laude.

În calitate de gospodină cumsecade, vă recomand cartea ei cea mai nouă. Se numeşte “Dragostea, chiar ea“, apare la editura Polirom şi va fi lansată sâmbătă seara la ora 17.00. E despre iubiri complicate şi relaţii, sunt sigură că o să vă placă. Pe mine m-a sedus cu “În esenţă, viaţa e frumoasă.” Eu ce vă tot zic de atâta vreme, dar uite că ea a scos şi o carte pe tema asta! Aşadar, n-o rataţi. Corina e fabuloasă, ca mulţi dintre colegii mei. Şi încă nu v-am povestit nimic de Toma Enache, dar urmează. Să vă pice bine cartea, zic.

Related Posts

Share This

8 Comments

 1. Pe mine m-ai convins, o voi cumpara cu siguranta :). Si da, mamele isi fac timp sa citeasca, daca vor. Cat de putin, cat de greu, cat de … e nevoie de magie si de prezenta unui prieten care sa te imbratiseze dintr-o pagina de carte.

  Astept sa scrii si despre Toma Enache.

 2. unb

  multumesc pentru sugestie! e pe lista mosului iar in acest moment la elefant are si 30% reducere 🙂

 3. Multam pentru recomandare! Chiar o sa o caut!

 4. corina

  Multumesc, Andreea! 🙂
  sper sa nu-ti dezamagesc cititorii 🙂

 5. Haha, mi-aduc aminte cu mare drag de Corina! E fabuloasa clar! Bravo, Corina!

 6. corina

  Curat fabuloasa, Bogdan!:)

Privacy Policy