În scandalul dintre Adevărul și McCann, pierde Coca-Cola

11 May 2011 by

Nu eram la curent cu ultimele valuri din branșă, valuri declanșate de faptul că un director al unei agenții de publicitate a amenințat un ziar că-și retrage clienții din pricina câtorva articole care i-au deranjat – pe bună dreptate – unul dintre cei mai mari plătitori. Am aflat întâmplător și am vrut să văd ce prăpăstii s-au spus la adresa lui Goliath, de și-a dat demisa redactorul-șef al site-ului adevărul.ro

Din tot ce s-a scris pe Think outside the box pe tema Coca-Cola acest articol mi s-a părut cel mai relevant și cred că nu trebuie să vă scape:

“Părinţii care îşi lasă copiii să bea Cola, orice fel de Cola, ar putea foarte bine să le aprindă şi o ţigară. De ce să le facă plăcerea numai pe jumătate? O cafea are 140 mg de cofeină şi o Cola de un sfert de litru are 40 de miligrame. Patru Cola înseamnă o cafea. Ţinînd cont şi de greutatea corporală mai mică a copiilor şi de creierul lor mai excitabil decît al adulţilor, putem spune că un copil care bea o Cola bea o cafea. Nu i-am lăsa pe cei mici să bea cafea, dar credem că dacă beau Cola totul e OK. Moş Crăciun spune că e OK, ursuleţii polari, care sunt atît de drăguţi, nu se dau în lături de la o Cola rece. Adolescenţii sportivi şi frumoşi din reclame beau Cola ca pe apă şi orice copil aspiră să fie cool ca un adolescent. Pe Youtube sunt reclame la Coca Cola făcute de copii ca proiecte şcolare. Dar e uşor să dai vina pe reclame sau pe Corporaţie pentru impotenţa ta ca părinte, sau, mai puţin pretenţios spus, pentru prostia ta.”

Citește mai mult.

Related Posts

Tags

Share This

11 Comments

 1. Coca cola- cel mai dulce dusman. Autorul are o bere de la mine!:-)

 2. Adica io, da? ca io sunt autorul, nu? :p

  • Laur

   Tu esti autorul, dar n-ai voie bere, asa ca semnez eu de primire!

 3. da, a fost chiar greu sa ii explic lui Matei de ce bea Mos Craciun Cola, cand el stie ca bautura aia e chhh…

 4. mama lui andrei

  daca taceau filozofi ramaneau… asa am auzit (pt prima sau a nshpea oara) lucrurile astea pe care, cred eu, orice parinte doritor a fi cat de cat informat le stie…
  cred ca problema e a parintilor care formeaza gusturile copiilor
  mi-aduc aminte de ziua in care am stat la terapie intensiva cu andrei si erau in salon cu mine inca 2 mame cu copii de 7-8 ani operati de pietre la rinichi sau la bila date de bauturile carbogazoase… cand m-au auzit ca un copil de 4 ani si jumatate nu a pus gura decat pe apa minerala cu bule si sa la noi in casa nu se gasesc altfel de bauturi, inclusiv noi am renuntat la ele, s-au mirat foarte tare… ele imi tot spuneau ca nu pot rezista dorintelor copiilor, copilu vrea si sa ii luam. da mai bine iei zeama de dulceata cu apa minerala cu bule si ii faci bautura dulce daca asta vrea….
  dar nu numai cola e problema , nu se spune clar nicaieri din ce e facut iaurtul minunat pe care il beau copii ca desert sau din ce e facuta branza topita pe care o mancam dimineata cu pofta ori pateul de ficat ori …. ori…
  concluzia: parintii formeaza obiceiurile alimentare iar copii pot fi destul de usor “manipulati” de la varste mici sa aiba obiceiuri bune….
  cred ca m-am lungit cam mult… scuze….

 5. Mel

  Mie-mi place ultima fraza :D. Aia cu asumarea raspunderii.
  Ai mei nu cer coca cola. A intrat din start la categoria “pentru adulti, are cofeina si bule”. De altfel, nu am sucuri in casa decat daca am musafiri. La capitolul “desert” stam insa muuult mai prost.

 6. mama lui andrei

  are si manipularea limitele ei!

Privacy Policy