În sfârşit.

8 Dec 2010 by

Am citit, în sfârşit, un articol bun pe tema indemnizaţiei pentru mame, scris de Dan Tapalagă. Redau un paragraf care mi se pare relevant: “O tara care incurajeaza lenea si saracimea sa se multiplice nu are cum sa-si imbunatateasca nivelul de educatie. Iar un Guvern care se pretinde de dreapta actioneaza cel putin bizar: enerveaza la culme “clasa mijlocie”, o descurajeaza sa faca copiii, dar asigura venituri iluzorii nevoiasilor, incurajati sa procreeze si sa consume din contributia celorlalti.”

 Nu-l rataţi.

Related Posts

Tags

Share This

8 Comments

 1. mama lui andrei

  parerea mea e ca e discutabila si disputabila intreaga poveste
  ca nu faci copii pentru ajutor de la stat
  dar si asta ar putea fi un “inducement” nu in ultimul rand pentru mamele care castiga bine , avand o cariera
  ca nu e fair sa nu ai o legislatie stabila si previzibila iar economiile nu s-ar realiza din aceste taieri si reduceri
  ca una e stabilitatea locului de munca pe durata acestui concediu si alta sunt banutii primiti de la stat (de fapt asigurarile sociale si de sanatate, acolo unde gaura e mare din alte cauze gen pensionari in loc de indisponibilizari, concedii medicale aiurea, medicamente compensate, spitalizari pentru raceli, etc…..)
  ca reproducerea si reproductia nu depind esential de ajutoare cat de situatia generala a sistemului de invatamant prescolar/scolar….
  caragiale sa traiasca…….

  • Sigur ca exista nuante. Dar nedreptatea ramane pe fond, din pacate. Si problema cea mai mare e ca isi dau cu parerea in special cei ce nu au copii, barbatii, sau femeile care habar nu au ce presupune cresterea unui copil. Aia mi se pare cel mai periculos. Am vazut ieri un politician care spunea ferm convins ca acesti bani trebuie sa se indrepte exclusiv spre cresterea copilului, nu sa plateasca rate la banca. Ceea ce imi demonstreaza ca ei, cei ce fac legile, nu inteleg despre ce e vorba in propozitie. Nu discutam despre alocatia copilului. Discutam despre veniturile mamei. Daca se facea o discutie despre alocatia minima sau maxima din care niste ticalosi din clasa medie ar fi incercat sa-si plateasca ratele, da, intelegeam. Dar nu despre asta discutam.

 2. Chiar foarte bun articolul. Multumim pentru recomandare!
  … in schimb, as vrea sa fac o anti-recomandare: un articol al unei individe cu pretentii de doamna de top blogosferic feminin.
  Aceasta reprezentanta de seama a blogosferei feminine are un singur sfat pentru mame care vor sa faca copii: sa se marite (inteleg eu cu cineva instarit) ca sa poata fi intretinute. 😀

  Editat de Ada: Scuze, nu merita linkul, de ce sa-i faci trafic? Domnisoara cu pricina sa stea jos. E tot ce pot sa-i transmit.

 3. Eu nu pricep deloc ce economie se face la buget cu ce propune noua lege.

  http://alteopiniisiganduri.blogspot.com/2010/12/dilema-despre-decizia-finala-pentru-cic.html

  • Simona, dar nu despre economii e vorba aici. Ci despre a intretine o anumita stare de spirit si despre a-si asigura un anume numar de voturi. ce naiba!

 4. Eu iar ma intreb, cum au putut pacali astia atata lume sa ii voteze 🙁

 5. Foarte bun articolul, multumesc, Ada!

  Recunosc ca de cand a inceput acest scandal m-am tinut deoparte de orice stire, de orice parere si de oricine care mi-ar arata stiutor cat de bine mi-ar fi mie si copilului meu daca m-as intoarce la serviciu la 4, 6, 8 luni sau un an. Articolul acesta l-am citit dintr-o suflare, la fel si articolul scris de tine, Ada. Si cu toate astea ma intreb daca ajuta la ceva. Ajuta?

  • Nu stiu daca ajuta. Stiu ca prefer sa fiu constienta de ce anume ma loveste si din ce cauza.

Privacy Policy