Incredibil, dar adevărat: Începem şcoala!

24 Jan 2011 by

Nu azi. Azi doar depun dosarul de înscriere. Abia aştept să o conduc la prima ei zi de şcoală. Pentru că îi place să ştie lucruri, să afle, apoi să le explice ea pe limba ei. Am sentimentul că va fi o elevă bună. Îmi doresc doar să am răbdarea de a-i demonta tendinţa spre superficialitate (poate e şi puţin devreme încă să-i tai chiar toate corniţele, abia a împlinit şase ani).

E puţin ireal, nu ştiu când a trecut timpul, parcă ieri am adus-o de la spital.

Aseară am încercat să o iau în braţe, înfăşurată în două prosoape, s-o legăn, cum făceam când era mică. Am lovit-o cu picioarele de noptieră, atât e de lungă. Nu mai e bebe. Nu mai e bebe de când mi-a întors spatele prima oară şi a plecat fără să se uite înapoi. Învăţase să meargă şi se ducea după o păpădie. Degeaba am strigat-o. Acum îmi face ea mie patul şi-mi pregăteşte sandwich-uri cu unt şi salam. Mai are puţin şi învaţă să-mi facă şi cafeaua.

Pentru cine nu ne ştie de pe vremea aceea, aşa arăta Irina la câteva minute după naştere.

Şi aşa e Irina acum:

Deci, cam aşa cresc Bebeluşii. Pe nesimţite.

Related Posts

Tags

Share This

8 Comments

 1. ceska777

  Da, se intampla aproape pe nesimtite. Lungi si interminabile ni se par zilele si mai ales noptile cand ii chinuie boala, cred.

 2. ce frumoasa e povestea de la 1 an si 2 luni!!! la multi ani frumosi si sanatosi

 3. mamagiuliei

  Timpul zboara inevitabil.
  Zici ca astepti scoala ?
  Mie mi-e teama … acum ne este extrem de bine, iubim gradinita si educatoarea.
  Sper sa ne molipsim si pe mai departe.

 4. offf, nici nu vreau sa ma gandesc ca va creste si bebele meu si va veni scoala. Incercam sa ne bucuram cat mai mult de clipele de acum, nu ma feresc sa il tin in brate cat pot de mult. nu mi-e teama nici ca va deveni rasfatat nici dependent. stiu ca acum e momentul pentru toate astea. peste 2-3 ani deja e prea tarziu.
  Aveti o fetita superba si minunata. acum am nimerit si eu pe aici si sunt incantat de cunostinta. imi iau timp sa rasfoiesc paginile mai vechi. pupici.

 5. andreea_rayan@yahoo.com

  Uh, si voi? Eu n-am fost om 3 zile dupa ce l-am inscris pe Rayan. Mai ales ca eu eram extrem de hotarata sa-l mai tin un an acasa.
  La ce scoala ai inscris-o?

 6. mama lui andrei

  well done, bravo, acolo?
  eu inca ma mai ….gandesc , ca sa nu zic altfel:)
  nu sunt hotarata si convinsa de nimeni si nimic si mereu gasesc cate un defect la pameni sau la locuri…

 7. alina

  Taci mai, ca noi mai avem mai putin de o saptamana jumate si mi-i groaza, nu ma face sa devin lacrimogena, mai stric si concediul …

Privacy Policy