Intersecţii

1 Apr 2014 by

La intersecţia dintre Calea Moşilor şi Bulevardul Carol, liniile de tramvai se unduiesc una pe lângă cealaltă, aşa încât dacă două tramvaie trebuie să treacă pe acolo simultan, să aibă loc. N-am mai văzut nicăieri în Bucureşti atâta graţie din partea unor fierătanii altfel complet lipsite de poezie. Atunci când se întâmplă să treacă unul pe lângă celălalt, parcă execută o figură de menuet în care partenerii îşi schimbă locurile. Sau parcă două lebede îşi împletesc gâturile lungi. Imaginaţi-vă acea graţie cu care girafele se apropie tandre  una de cealaltă şi veţi avea exact imaginea dansului tramvaielor la intersecţia Căii Moşilor cu Bulevardul Carol.

La intersecţia străzilor Armand Călinescu şi Bulevardul Carol e o fântână mică, de cele mai multe ori ascunsă ochilor. Trebuie să vrei să o vezi, ca să o observi. Se numeşte Patru anotimpuri, dar Irina îi spune Fântâna cu Zâne.

Sunt momente în care îmi pare rău că n-am un aparat de fotografiat mic şi bun şi că nu ştiu să scot tot ce e mai frumos din ceea ce văd. 

Pe urmă semaforul se face verde şi trec mai departe.

Related Posts

Tags

Share This

2 Comments

  1. ady

    stiu fantana aia. e frumoasa, intr-adevar. uneori am preferat sa intarzii 2-3 minute si sa ma invart putin in jurul ei.

  2. Maria

    Nu ai aparat, dar chiar stii ce sa faci cu cuvintele 🙂

Privacy Policy