Între carte și CD, ce alegeți, dragi copii?

29 Feb 2012 by

S-a întâmplat exact cum am prevăzut. Irina e foarte fericită de cărțile de la editura Gama. Sau ar trebui să zic de CD-urile de la editura Gama? Nu m-am hotărât încă, de vreme ce mă fugărește de vreo două ore prin toata casa cu cartea strânsă la piept, gata să-mi demonstreze că a învățat și  pagina următoare, doar-doar oi veni să-i dau jocul la următorul nivel.

Ce se-ntâmplă… Teoretic, Irina face engleză la școală. Noi, acasă, vorbim constant în engleză, în special când nu vrem să se amestece în discuție. Asta o frustrează, evident, și când protestează răspunsul nostru este: “Vrei să știi despre ce vorbim? Pune mâna și învață engleza!”. În practică, engleza de la școală se rezumă la “Goodmorningteachermybonnieisovertheocean”, plus 45 de lei manualul și caietul elevului – pe care nu-l vedem niciodată, pentru că e la Doamna. Așadar, cartea de la Gama ne-a picat cum nu se poate mai bine.

Irina a preluat inițiativa. Își scrie pe un caiet vechi cuvintele englezești, așa cum le aude ea. E caraghioasă, dar îmi place soluția pe care a găsit-o ca să nu mai uite “cum se zice la… ”

Regret doar că cd-ul nu e mai complicat, presimt că-l va toci rapid și o să mă întrebe bine, și acum ce fac?

Mâine trecem la cartea cu “Învăț alfabetul”. Dar am un presentiment că se va strâmba și va zice: Dar eu știu alfabetul, mami, asta e pentru grădi.

E posibil să fie pentru grădi, nu știu, vom reveni cu amănunte.

Related Posts

Share This

4 Comments

  1. Da, cea cu alfabetul si numerele sunt pentru gradi, numerele pentru nivelul 1, alfabetul pentru nivelul 2.
    Cat despre engleza la scoala, tot la nivelul acela suntem si noi… anul asta am facut greva toti parintii, i-am zis ca noi nu mai dam 60 ron pe materiale si copilul sa nu stie nici macar sa se prezinte. Dupa indelungi negocieri am luat ceva, dar face cu ei doar vocabular, nu conversatie.

  2. manuela

    Si copilul meu a făcut engleză teoretic din grupa mijlocie până în clasa a IV-a, si la punctul ăla era tot la nivelul goodmorningteacher. Pe urmă a învățat-o el singur, în vacanța de pe a IV-a pe a V-a, când a devenit pasionat de un joc din ăsta online, World of Warcraft si toate informațiile despre joc si strategiile erau scrie în engleză, pe diverse forumuri 🙂 Practic în două luni a devenit fluent în engleză, citit si scris, de unul singur. La fix, pentru că din a V-a a început engelza cu o profesoară serioasă si severă. Pasiunea pentru world of warcraft a rămas 🙁 din nefericire , desi acum e în clasa a VII-a…da măcar a învățat engleză.

  3. Si noi vorbim in engleza cand nu vrem sa priceapa ceva 🙂 dar nu in sensul frustrant, e prea mica, nu se prinde 🙂
    La gradinita e grupa mijlocie, teoretic a facut si anul trecut ceva engleza, dar este 12 lei pe luna, deci nici nu ma astept la mare lucru, sunt sigura ca cele cateva cuvinte pe care le stie, sunt invatate de la noi, nu de la gradinita. Consider ca inca nu e cazul sa ma stresez cu asta, peste un an, mai vedem.
    Bravo pentru initiative, sper sa va folositi cat de mult de carte!
    PS: Am comandat “Pvestile …” tot astept hartiuta de la posta, parca vine Craciunul 🙂
    PS2: Sunt mai noua pe la tine pe blog, nu stiu exact ce post ocupi la radio, dar daca vocea ta se aude pe undeva, chiar mi-ar placea sa te ascult, sa-mi spui pe unde, te rog.

    • Andreea, te contrazic un pic. Nu conteaza ca e 12 lei, 5 lei, sau 100. Conteaza ca este un timp al copilului, pe care noi il platim, si care trebuie consumat in scopul in care a fost programat. Iar persoana care se ocupa de optional, daca s-a angajat pe o suma sa faca un anumit lucru, ori isi face treaba, ori renunta, si imi lasa copilul sa se joace.
      Noi avem la gradi de semestrul acesta alt profesor, un tanar, care nu stiu ce le-a facut copiilor, dar sunt innebuniti dupa el. Si intr-o luna fi-mea a invatat propozitii, in conditiile in care cu fosta profesoara nu stia trei cuvinte.

Privacy Policy