Învăţăturile Irinei cătră mama sa

20 Oct 2010 by

– Cum!? Ai un bebe în burtă? De când?

Obosisem de bătut apa în piuă. De când s-a convins că avem acum un prinţ care să nu mai plece de lângă noi şi să ne apere, discuţiile despre frăţiorul-sau-surioara-care-va-veni erau la ordinea zilei. Poate pentru că Andrei de la grădi are un frate, Mara are un frate, Cri are un frate şi o soră, sunt mulţi din aceeaşi familie în grădi şi ea se simţea cumva în afara normei. Când a dat şi peste combinaţia Sofia-Gheorghe s-a hotărât: când va avea şi ea un frate mai mic or să doarmă în paturi suprapuse şi ea va dormi în patul de sus. După ce ne-am mutat în noua casă, discuţiile s-au aprins. Scaunul ei de masă e de-acum inutil, să-l dăm altui copil. Nu, îl păstrăm pentru frăţiorul-sau-surioara… Dar măsuţa cu scăunelele astea mici, ce rost mai are să le ţinem? Sunt pentru frăţiorul-sau-surioara… Pe surioară să o cheme Maria sau Diana sau Steluţa, şi dacă e băiat, neapărat Andrei Hosu. Nu atât Andrei, cât Hosu. Andrei Hosu este un băieţel de la grădi, pe care nu l-a uitat, deşi a schimbat grădiniţa de mai bine de un an. A fost primul băiat din grupa ei care a trăit miracolul unui frate mai mic,  miracol împărtăşit, cum se va vedea, cu toată suflarea de la Smiley. Când a auzit de Lia sau Liviu ca posibile nume pentru sora-sau-fratele-care-o-să-vină, a început să tropăie. Nici vorbă. Nu-i place Lia! Ea vrea Diana! Sau Maria! Să nici n-audă de Lia.

– Irina, scumpo, pe copii îi cheamă cum hotărăsc părinţii. Când tu vei avea copilul tău, îi poţi spune cum vrei tu. Sora sau fratele va avea mai multe nume. Unul din ele sigur va fi cel ales de părinţi. Pentru al doilea, mergi dumneata la naşa dumitale şi negociază cu dânsa. Şi oricum, până în aprilie mai avem timp să ne hotărâm.

– Dar de ce în aprilie?

– Pentru că atunci va veni pe lume frăţiorul sau surioara ta.

– Mami, dar tu nu ai nici un bebe în burtă.

– Ba da!

– Cum!? Ai un bebe în burtă? De când?

– De ceva vreme.

– Când e aprilie?

– Mai întâi vine Sfântul Gabriel, ziua lui Buni şi a lui tati. Apoi Sfântul Nicolae, apoi Crăciunul, apoi sfântul Ion, apoi ziua ta de naştere, iar ziua lui Buni, 1 martie cu mărţişoare şi flori, 8 martie care e ziua tuturor mămicilor şi pe urmă, înainte de ziua mamei, vine şi bebeluşul.

– Mai e mult!

– Aşa e! Dar timpul trece repede.

– Mami! Să ai grijă de bebeluş! Să ai grijă să nu-i fie frică! Şi nici frig! Şi să nu dai drumul la televizor. Că aude şi bebe şi se sperie. Burta ta e casa lui bebe?

Casa lui bebe a fost tocită de mângâieri, albită de pupat, gâdilată, împunsă, atinsă, scărpinată. Nu ştiu de ce din instict copiii pupă burta mamelor însărcinate din nou, Irina e convinsă că aşa îl pupă pe bebeluş. Pe care vrea să-l pupe tot timpul. Şi căruia i-a şoptit prin buricu-mi “am să te învăţ toate prostiile”.

A adormit foarte greu. Iar azi dimineaţă a reluat sfaturile.

– Mami! Să-l învăţăm şi pe bebeluş cu laptele. Şi cu merele cu biscuiţi. Înainte de mere să-i dai lapte! Şi cu ceaiul să-l înveţi.

Eram în lift şi ea mă pupa pe geaca de ploaie, sub privirile uşor contrariate ale unor colegi de serviciu.

– Să ai grijă de bebe! Da? Să fii atentă să nu-l loveşti! Da? Că-l doare şi el e mic! Mami! Am să le spun tuturor copiilor de la grădi că tu ai un bebe în burtă! Că m-au tot întrebat când naşti un frăţior sau o surioară. Dar mie mi-ar plăcea să fie surioară. E bine şi dacă e frăţior.

Related Posts

Share This

24 Comments

 1. Raluca

  “Am sa te invat toate prostiile”. Genial.
  Deci ati trecut cu bine hopul, felicitari 🙂

  • Da’ de unde, abia am deschis cutia Pandorei. Acum tre’ sa cautam o perna mare, sa stau cu burta pe perna, sa doarma bebelusul pe moale. Avem o gramada de treaba…

 2. Ce frumos a fost! Si ce stare de bine mi-a dat povestirea ta! Va asteptam pe la noi, mamico-cu-bebelus-in-burta!

  PS. Lia e tare frumos, il vrea si Printzul Consort pe lista. Ne lasi? 🙂

 3. ai vazut ce simplu a fost? de-acuma sa te tii, o sa-l tot invete chestii prin burta si-o sa te tot pupe 🙂

  Ne bucuram mult.

 4. Lala

  Felicitari!!!
  Eu abia acum am aflat dar ma bucur enorm pentru voi.
  sa ai o sarcina usoara in continuare ( am inteles ca primul trimestru a fost mai greu) si sa va bucurati impreuna de fiecare moment.
  Irina este delicioasa si va fi o surioara mai mare super!

  • Multumesc, Lala. Da, primul trimestru a fost horror. Dar a trecut. Maine, triplu test si eco 3d. O sa stim daca e Lia sau Liviu.

 5. felicitari, ce bucurie! sa fiti sanatosi cu totii si sa o ascultati pe Irina!

 6. bp

  felicitari si de la mine, nu stiu daca am reusit pina acum sa-ti transmit! incurajator post, iar irina e mortala, abia astept continuarea invatamintelor!:)

 7. Astept cu nerabdare continuarea 🙂

 8. De acum sunteți, oficial, 4… E grozava Irina, o sa fie o surioara pe cinste.
  Nu-mi ramane decat sa va urez clasicul ”Si la mai multi!”… 😛

 9. marea veste a fost deci un mare succes! bravo!
  eu inca nu sunt sigura ca Vlad a inteles ca va mai avea un bebe fratior asa ca astept cu nerabdare proba realitatii. va fi cu pumni sau cu pupici?

  si astept si urmatorul post. Lia sau Liviu?

  • Simina, maine dupa-masa sper sa aflu. Da ma tot uit la voi, sa-l instruiesti pe domnul Trei sa anunte cand o luati spre spital:)
   Succes cu Vlad!

 10. tiii, cata bucuria pentru Irinuca:-)))

 11. oana

  mie imi vine sa-mi pup singura burta si nu pot… noroc de iubit, care se manifesta ca irina ta… Sa-l iei si pe tatic la eco, ca e de neuitat, plus ca daca ai emotii, sunteti impreuna… va pup, numai bine…

 12. mamagiuliei

  Felicitari !!!
  Abia astept sa aflu ce ascunzi acolo !!!

 13. alina

  draga de Irina, nici nu ma indoiam ca asa va reactiona. sa vezi cata grija va avea de tine si bb de-acum incolo, Maria mea facea la fel, in special la sarcina cu Catrina. mi-a facut ceai si mi-a adus la pat, ma invelea, ma inveselea … ai sa fii rasfatata! 🙂
  eu pe Maria am lasat-o sa aleaga un nume de pe lista noastra scurta, a fost concesia pe care nu puteam sa n-o fac. 🙂

Privacy Policy