Irina zâmbeşte

25 Oct 2013 by

De dimineaţă mi-am dat seama că azi e prima zi din anul ăsta când n-am nimic din ce-i place Irinei să ia în pacheţel la şcoală. 

– Irina, azi îţi dau nişte bani să-ţi cumperi ceva de mâncare.  Dar vezi ai grijă ce-ţi iei, să nu dai banii pe vreo porcărie chimizată. 

– Yeeeaaaaah!

Da, magazinul şcolii, acest loc interzis, unde se vând sucuri acidulate şi zaharuri vopsite, azi îi e permis. 

Ne urcăm în maşină. Dau drumul la radio. Freddie Mercury.

– Cine-i ăsta, Irina?

Tăcere. Se uită pe geam. 

– Ţine minte, Irina, e Freddie Mercury, e cea mai mare voce a tuturor timpurilor. 

– Mie nu-mi place, are o voce cam piţigăiată.

O, zei… prăpastia dintre generaţii se cască, se cască… Ei îi place Loredana, ce treabă are ea cu Freddie Mercury,   iart-o, Freddie, e mică, lasă, mă ocup eu de asta. 

7.30. 

” Bună dimineaţa, sunt Dragoş Olteanu, să vedem ce zic astrele. Balanţă.”

– Noooooooooo.

– Ce s-a întâmplat, mami?

– Iar a început cu balanţa!

Am trecut demult de Foişor, suntem chiar la Moşilor şi horoscopul curge lin până la Capricorn, care azi trebuie să fie atent cu banii…

– Ai auzit, Irina?

– Exact ce mi-ai spus şi tu! Am să fiu atentă.

Şi surpriză, azi, pentru cei ce au deschis radioul mai târziu, doamnelor şi domnilor berbec! atenţie la propunerile care vi se fac azi…

Ha! Ce mişto! În sfârşit îmi aud şi eu horoscopul la radio şi iaaaa uiteeee chiar era important, merci Dragos! zic în gând şi nu-l calc pe unul ce azi alesese să se sinucidă. 

“Irina! Irinaaaa!” spune vocea de la radio

– Da, se aude de pe bancheta din spate.

irina danseaza “Irina m-auzi?”

– Cu tine vorbeşte, zic, zâmbind larg în retrovizoare.

– Daaaa!

 “Fii atentă! Eşti atentă? Acum noi dăm muzica mai tare şi dansăm în trafic şi facem semne …”

Şi curge muzica din difuzoare. Come along. Aaaaa, eşti un vrăjitor, Dragoş, zic şi mă uit la fiică-mea care dansează deşi nu-i vine să creadă că tocmai i s-a întâmplat ce i s-a întâmplat.

– Cum ai făcut astaaaaa!? Tu ai făcuuut astaaa! Recunoaaşteee!

– Hai, zîmbeşte-i lui Dragoş.

Dau muzica mai tare şi Irina dansează, îi sclipesc ochii de bucurie. Trag pe dreapta. E mai safe aşa, oricum suntem lângă şcoală.  Paznicul clădirii lângă care am oprit ne priveşte buimac, se apropie de portieră şi nu înţelege de ce nu las jos geamul, vrea să-mi explice ceva cu ridicat de maşini dar nu-l aud, e muzica tare şi noi suntem ocupate. 

– Cum ai făcut asta, cum ai făcut astaaa! o ţine pitica una şi bună. Nu pot să creeed. Sunt sigură că tu ai făcut asta!

Da, Irina e sigură că mama face chestiile să vorbească, nu degeaba am avut noi un Tico vorbitor, acum vorbeşte şi radioul… Ce mişto,  radioul ăsta vorbeşte cu mine, probabil îşi spune, abia aştept să le spun fetelor la şcoală…

irina zambesteAh, Dragoş Olteanu, ce-ai făcut, acum fata e convinsă că radioul e magie şi chiar dacă noi doi ştim că aşa e, a mai intrat cineva în clubul celor muşcaţi de microb…

Merci, e o dimineaţă frumoasă. Sunt sigură că Irina va fi atentă pe ce dă banii. Te ţin la curent cum e cu proiectul de care spuneai!

O zi bună tuturor! Şi nu uitaţi, Radioul e Magie.

 

3 Comments

  1. Mai cat e de frumoasa Irina ta!
    Face sa ai o mami magica 🙂
    Imi amintesc ce fericita am fost cand mama a facut rost de o dedicatie, de ziua mea, exact la ora cand stia ca ascult un anume radio. Nu a facut prea multe chestii magice pt mine ca de, era ocupata cu treburile zilnice, dar acea dimineata speciala … si faptul ca mi-au spus si cativa colegi de scoala ca au auzit dedicatia … 🙂 Eram in generala si era ziua mea, nu a fost chiar melodia mea preferata dar gestul a contat enorm. Si faptul ca nu am inteles cum a facut-o pentru ca radioul era undeva suuuus, pe un mare piedestal, nu-mi imaginam cum ar putea ajunge cineva pana acolo 🙂
    Domnul Olteanu … jos palaria! Nu stiu cate alte Irine au reactionat la intamplarea asta, dar fetita asta va tine minte muuult timp, sunt sigura.

  2. gabita

    Bravo… La cat mai multe surprize… Copiii sunt fericirea noastra, iar noi trebuie sa ii facem fericiti.

Privacy Policy