Jocuri pentru șase ani

14 Apr 2011 by

Irina a primit de la o doamnă foarte inspirată două pachete de cărți de joc de la Editura Gama, pe care le-am găsit foarte utile. Unul dintre ele este cu literele alfabetului si celălalt cu adunări. Ambele au câte trei variante de joc, cu grade diferite de dificultate și cred că pentru preșcolari sunt grozave.

Sunt jocuri care o prind foarte tare pe Irina, la fel de tare ca și jocul de la National Geographic, cu Minunile Planetei. Are o colecție impresionantă – de care s-au ocupat bunicile, care fac mai des cumpărături la Mega Image. Dublurile sunt deja sortate și notate, cărțile care ne lipsesc sunt și ele trecute în revistă, suntem gata să facem schimburi cu cei interesați. Jocul ce poate fi jucat imediat ce ai 52 de cărți este o variantă rudimentară de Macao sau șeptic, foarte apreciat în serile noastre.

În continuare îi place Domino-ul, la care e cu adevărat maestră, desigur, pe regulile casei, nu musai pe cele ale jocului clasic.

Dar fascinată cu adevărat este de căluți și ponei, cărora le construiește palate fantastice din cutii de carton, din piese de lemn și de plastic, pe care apoi le ornează cu pietre decorative din sticlă. E uimitoare răbdarea cu care le așează și le combină.

O altă jucărie pe care o apreciază foarte tare este  Star Theater – din seria DiscoveryFact. A fost adus din America de un prieten, în urmă cu doi sau trei ani, dar abia acum îl apreciază. Una dintre plăcerile ei este să ne invite să stăm toți trei în patul ei și să ne uităm la stele. Constelațiile sunt proiectate pe tavan și poziția lor depinde de data la care le priviți, ce poate fi setată prin rotire. Există deja variante mai noi ale acestui Star Theater, care pot fi comandate în România, costă aproximativ 170 de lei. Dezavantajul major este că proiectorul este relativ slab și un adult trebuie să rotească manual globul și să-l țină destul de aproape de tavan sau de perete pentru ca stelele să se vadă bine. Părerile celor ce au mai cumpărat această jucărie sunt împărțite. Nouă ne place, poate și pentru că avem foarte rar ocazia să privim stelele sub cerul liber.

 

 

 

2 Comments

  1. Foarte frumoase cartile de joc. O sa vorbim cu Iepurasul, poate ne aduce si noua. Frumoasa si ideea cu Star Theater, dar din pacate trebuie sa mai astepte. Tocmai ni s-au rupt adidasii si suntem un fel de hibrid intre Cenusareasa si Fetita cu chibrituri- adica un pantof e rupt si altul scapa din picior. Noroc ca avem stele la noi, la ţară si sunt pe gratis.

  2. irina radu

    buna. spume-mi te rog ce carti ii lipsesc irinei de la Minunile planetei noastre si daca le am dubluri, i le trimit eu prin posta.

Privacy Policy