Jucării de vreme rea sau cum se face un tutu

26 Oct 2008 by

Stăm în casă. Nu mai reiau istoria cu febra şi tusea măgărească, antitermicele şi antibioticul, deja o ştim cu toţii. Dar cum le umplem timpul?
Cu desene animate? Se zice că dăunează aşa că asta ocupă maxim o oră pe zi. Ca să nu ne simţim pe urmă vinovaţi de supraexpunerea la televizor.
Irina are un cort. Pe care l-am văzut şi-n pozele lui Basse. E bun un cort (de la Ikea, costă cam 50 ron) sau chiar o căsuţă de muşama (de la Carrefour, preţul e tot pe-acolo). Pentru cei ce-şi permit să dea găuri în pereţi, un leagăn montat pe hol poate face minuni. În casa veche am avut, aici ne temem să găurim grinda. Mi-e dor de leagănul de pe hol (în care mărturisesc cinstit că mă mai dădeam şi eu când dormea Irina).

Pentru mămicile de fete, de mare ajutor e un tutu, dacă fetiţa are înclinaţii spre balet/dans sau pur şi simplu spre găteală. Cum se face un tutu? Nimic mai simplu dar aveţi nevoie de tul.
Noi avem două.
Primul a fost făcut în casă, după o schemă găsită pe net, în felul următor:
Am cumpărat un dreptunghi de 1m/2m de tul alb. L-am îndoit.

Am tras o cusătură cam de 2 degete la pliul materialului şi-am pus o fundă lată pe post de cordon. Funda avea talia Irinei plus 20 de cm la ambele capete pentru legat. Atunci când se leagă pe talie, se plisează.
Dacă fundiţa e din atlaz, arată foarte bine. Cu cât e mai mult material cu atât sunt mai multe pliuri. S-a bucurat de un succes nebun primul tutu alb al Irinei.
Pe al doilea l-am găsit într-o cărticică din seria Puişorul Năzdrăvan de la Teora. Dar nu e musai să cumpăraţi cartea pentru a face un tutu. Am găsit pe net instrucţiunile şi e chiar foarte simplu. Cumpăraţi elastic şi două bucăţi mari de tul colorat. Măsuraţi talia fetiţei, tăiaţi elasticul şi coaseţi cele două capete.
Tul-ul tăiaţi-l în fâşiuţe de câte 3 cm )pe lung şi legaţi-l de elastic, fie cu nod clasic, fie cu un nod special pe care îl găsiţi foarte clar explicat aici (nu mi s-a părut fair să postez direct imaginile). Pentru un efect spectaculos, alternaţi culorile si între noduri mai strecuraţi p anglică de atlaz în jurul elasticului.
Noi combinăm cele două fustiţe când ne vine cheful să dansăm şi rezultatul este acesta:
.
O baghetă de zână se poate improviza foarte uşor dintr-un băţ de frigărui învelit într-o panglică lucioasă. Legaţi un nod la un capăt de băţ, răsuciţi uşor băţul şi panglica se va înfăşura artistic pe băţ până la capăt. Dacă aveţi steluţe fosforescente pe perete, puteţi sacrifica una pentru a obţine bagheta cu steluţă în vârf.
Cel mai greu sunt de improvizat pantofii de balet. Am găsit la Carrefour o pereche de papuci de casă cu fundiţă de atlaz. Irina m-a crezut pe cuvânt că-s pantofiori speciali de balet. Reprezentaţiile se dau pe muzică clasică şi durează minim jumătate de oră. Apoi puteţi să vă jucaţi din nou de-a Fram şi mama lui.
Eu de trei zile sunt puiul de urs polar şi mă hrăneşte Irina cu mult peşte în cortul ei de la Polul Sud.

Pot spune cu mâna pe inimă că e nasol să insiste cineva să mănânci tot peştele, în special când e imaginar şi pare să nu se mai termine niciodată.
Vin vremuri reci. Şi mai avem o săptămână de stat acasă.

Related Posts

Tags

Share This

4 Comments

  1. mamica de Sebastian

    Oare merge tutu si pt baieti?
    Cit despre cortul iglu Base are in el un sac si sta mult si bine aacolo
    Eu ma gindesc sa cumpar diferite chestii si sa facem felicitari de Craciun.Sa vedem ce o sa iasa

  2. Ada Demirgian

    La băieţi cred că merge o mantie dintr-un şal de-al mamei.

  3. alina

    Bună idee ne-ai dat, Ada, cu tutu-ul, chiar dacă la noi vine vara și stăm mai mult pe afară. E bine de știut, mai ales că Mariei îi place enorm să danseze, va fi f. încântată de ședințe de balet cu mami! :))

  4. Ada Demirgian

    Alina, sunt convinsă că o să-ţi iasă de minune. Să faci poze:)

Privacy Policy