Jurnal de diversificare: cifre
1 morcov,
1 rădăcină de pătrunjel
1 păstârnac
1 rondea de dovlecel
1 oală cu capac (mici)
30 de minute de fiert
30 de ml zeamă în biberon
3 rondele de morcov zdrobite și tocate fin-fin-fin
10 ml de zeamă pe bavețică și pe costumaș
1000 de zâmbete satisfăcute
1 linguriță de morcov molfăită și înghițită
1 căpățel de morcov ros din mânuța proprie
Bliss
cred ca e mai bine decat la noi… nu stiu din ce motive, doamna doctor a noastra a zis pt. inceput, sa fierbem legumele o ora si jumatate… pot doar sa zic ca zeama aia dupa o ora si jumatate incepea sa prinda gust… (tot degeaba, ca nu prea a mancat leguminoase pana pe la 8 luni) Keep on trying!
Ooo sunt foarte fericita pentru cele trei lingurite, zau.
Buna,Ada. perimte-mi sa-ti dau un sfat: foloseste oala sub presiune. Pe langa faptul ca faci repede mancarica pt bebelus e si foarte sanatoasa. Toate legumele isi pastreaza vitaminele si gustul.
deci, toata zeama pe care o pui de la inceput, ramane, nu se evapora. Oala sub presiune e super, face toti banii. Ti-o recomand cu mare drag. Pe langa asta, castigi extraordinar de multa vreme. O ciorbita cu carnita e gata in 40-45 de minute din minutul in care incepe sa piuie oala.
Multumesc, Roxana, pentru sfat. Oala sub presiune nu am, am steamer. Deocamdata ma amuza sa-i gatesc in oala de la Ves, ma simt de parca gatesc pentru papusi. Probabil ca atunci cand vom mai avansa cu diversificarea am sa le fac la abur. Acum ma interesa si zeama…
Anda, dar cu piure de fructe nu merge diversificarea? 🙂 Noi cu astea am inceput.
zeama nu e interesanta deloc. Fa piure mai grosut din prima , pe bune acuma:) mie mi-au explicat toti pediatrii ca zeama e importanta pt strict acei copiii crescuti cu LP care sunt mai grasuni, (ca exista si cu LP slabuti) dar in rest nu are niciun sens.