Jurnal de Vacanţă: Buşteni-Bucureşti, 2 august 2010

3 Aug 2010 by

Din motive obiective, pe 3 august trebuia să fiu în Bucureşti. După o zi întreagă de alergat, trântit pe jos, îmbrâncit, ţipat, lacrimi, îmbrăţişări, împungeri, alte lacrimi, şuturi şi palme (că aşa se joacă la vârsta asta copiii) ne-am desprins cu părere de rău de Gheorghe şi Sofia. Fetele şi-au jurat credinţă eternă şi şi-au promis că se revăd miercuri, cât mai repede.

Toate trenurile care merg pe Valea Prahovei au întârziere, aşa că am aşteptat cuminţi pe peron. Irina a căpătat un tub cu soluţie de baloane de la nişte tineri şi i-a umplut de detergent plutitor pe toţi cei ce aşteptau cu noi trenul. N-a protestat nimeni.

Am avut întârziere o oră. Dar călătoria a fost plăcută, deşi am venit la clasa a doua ne-am bucurat de aer condiţionat şi de prăjiturile unei bunici ce venea de la Satu Mare şi nu mai avea răbdare să ajungă la Bucureşti. Irina s-a uitat la două filme şi mami a vorbit etern la telefon. Să vă mai spun că am avut bar în vagon? Şi că am băut o cafea onorabilă de cinci lei cincizeci?

Am ajuns la Bucureşti şi am primit aerul fierbinte şi umed ca pe un pumn în faţă. Irina m-a pus să jur că ne întoarcem la munte. Am jurat. Deci, azi, 3 august, sunt în Capitală. De miercuri, înapoi unde se poate respira.

Se întreba cineva azi pe twitter dacă e cazul să ştergem Buşteniul de pe hartă. Se circulă greu, DN1 (the Road to Hell) e super aglomerat în perioada asta şi la Buşteni chiar e o problemă. Aş vrea să ştergem Buşteniul, da, să-mi rămână doar mie. E prea frumos, ca s-o citez pe Irina. Şi soarele, la Buşteni, nu e duşmănos.

Related Posts

Share This

5 Comments

 1. ceska777

  Ferice de voi doua ca puteti reveni la Busteni.

 2. Anca/Mogosoaia

  Dragelor, sa inteleg ca sunteti putin in concediu… Foarte bine! Petrecere frumoasa si vreme buna!

  Voiam sa-ti sugerez o idee de interviu cu autorul cartii Confesiunile unui cafegiu, care tocmai si-a deschis un magazin de cafea langa Piata Rosetti.

  Anyway, mai vorbim cand va intoarceti din vacanta.

 3. Anca, ma gandeam sa pun de o intalnire la Verde Cafe ca ar mai fi niste mamici interesate. Ce ziceti?

  • Anca/Mogosoaia

   Suntem pentru o intalnire cu mamicile!! Daca va e pe plac, va invitam la noi la Mogosoaia!

   Avem gradina si terasa si leagan si piscinuta. Dati sfoara in tara.

   Ce zici de ideea de interviu?

Privacy Policy