Koh-I-Noor, Magicianul și Cepelică

29 Sep 2012 by

Astăzi mergem pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu, să desenăm cu creioane Koh-i-Noor, să-l ascultăm pe Marian Râlea și să aflăm care e treaba cu Clanul Cepelică.

Cine e Cepelică?

„Cepelică era fiul bătrânului Cepeloi şi avea nu mai puţin de şapte fraţi: pe unul îl chema Ceapăverde, pe altul Cepeluţă, pe celălalt Cepuşoară şi aşa mai departe, nume, fireşte, cum nu se poate mai potrivite pentru mlădiţele unei prea cinstite familii de ceapă.“

Aşa începe povestea care ne deschide poarta spre o grădină secretă, unde fructele şi legumele prind viaţă şi trec prin aventuri de negândit. Peste această lume fantastică şi colorată, forfotind de personaje simpatice şi ciudate (cavalerul Pătlăgică, cumătrul Afină, baronul Portocală, mister Morcovely, Ridichiuţa, contesele Cireşiamare) domneşte prinţul Lămâie – o acritură! – cu armata lui de Lămâiaşi. Acuzat de prinţul cel hain pentru vina de a-l fi călcat pe bătătură, bătrânul Cepeloi ajunge în închisoare, iar Cepelică, ajutat de moş Dovleac, meşterul Strugure, lelea Lubeniţă, Căpşunica şi Cireşel, pune la cale un iscusit plan de evadare. Dar până să le reuşească isprava, prietenii noştri trec printr-o groază de peripeţii, pe care Gianni Rodari le-a însemnat conştiincios într-o carte frumoasă, ca să le poată citi toţi copiii.

HA! Dar mai întâi o duc pe dânsa,  pe Irina, la piața de flori, să cumpărăm noi două așa un buchet ca-n poză, la care poftesc încă de lunea trecută și n-am reușit să-mi iau. Poate găsim și tărtăcuțe! Chiar, vreți să facem un concurs de tărtăcuțe? Ideea e aceasta:

Mergeți în piață (hai, că e devreme) și căutați tărtăcuțe. Alegeți- o pe cea mai frumoasă.

Dar cea mai frumoasă de pe toată taraba. Puteți s-o și înfrumusețați. Desenați-i ochi și zâmbet și apoi fotografiați-o.

Trimiteți poza pe adresa ada la injoaca.ro până luni, 1octombrie si cea mai frumoasă tărtăcuță va primi ca premiu un exemplar din Aventurile lui Cepelică. Eh? Ce părere aveți? Haideți, la Piață! Și pe urmă la terasă, da?

 

PS dacă nu găsim nici picior de tărtăcuță în piață, reformulăm concursul.

Related Posts

Share This

6 Comments

 1. 🙂 eu sigur vreau cartea asta, ma duc in curte, sa vad daca am tartacute! (am vre-un bonus daca sunt din curtea proprie, si nu de pe tarabe? 😀 )
  Sa aveti o zi cat se poate de frumoasa, dragele mele! 🙂
  Si apoi sa ne-o si povestiti, evident! 🙂

  • In timp ce intram sa vad care mai e strarea lucrurilor (cate tartacute ai strans pana la ora asta? 😀 ), ma gandeam ca-mi suna cunoscut Koh-I-Noor … si apoi mi-au cazut ochii pe un creion colorat de pe birou, exact asta scrie pe el, le-am cumparat un set nou sapt asta 🙂
   Inca mai caut tartacute …

 2. LIV

  Eu as vrea tare mult sa-l cumpar pe Cepeluta. Il gasim deja in librarii?

 3. Si noi vrem la concursul tau. Ne pare rau ca nu am venit la event, dar pornim in cautare de tartacutze!

Privacy Policy