La mall, ca fetele

13 Sep 2012 by

N-am mai fost de ceva vreme în oraș cu ZU, doar noi, fără nici un copil în brațe. Așa că m-am bucurat tare când am primit amândouă o invitație la un răsfăț la Gett’s Color Bar în Bucharest Mall. Invitația a fost făcută de Mămica Urbană care nu s-a supărat deloc că i-am zis dintru început că eu la ora aia nici vorbă să mă răsfăț, abia ies din emisie, deci pe mine să mă aștepte mai tâziu. Bucurie mare când am ajuns acolo și am dat de toate cunoștințele mele din blogosferă plus unele chipuri noi, necunoscute mie dar cu notorietate.

Adevărul e că dacă vrei să faci o mamă de copii mici fericită, ideea Anei Urbane e cum nu se poate mai bună. Aduni o gașcă mare de bloggerițe și le dai un salon de frumusețe și un frigider cu înghețată Nirvana, pe alese și serviciile și înghețata.

Am fost cuminte. Nu m-am atins de înghețată, m-am mulțumit să-i fac cu ochiul. M-am bucurat, în schimb, de atenția unei blonde al cărei nume nu l-am reținut dar era bună, by all standards și de cea a lui Alin. Să vă povestesc întâi cu blonda.

M-a așezat pe un scaun și mi-a lipit o bilă de scalp. În secunda doi am avut ocazia să-mi admir pe monitorul unui laptop  pielea capului și firele de păr cam ca la microscop. În vremea asta,  Zu, Anca  și Mara își făceau unghiile, Laura și Simina se coafau, Ana bântuia de la una la alta și restul lumii își vedea de ale ei.

Să revenim la scalpul meu. Imaginea e interesantă, am aflat că deși am trecut prin două sarcini, două cezariene și alăptat pe termen lung, iată, coafura rezistă, firul de păr nu e nici prea subțire, nici prea gros, se vede că e un păr îngrijit (phew), dar ca orice păr tratat chimic (v-am spus că-mi scoateți peri albi și începe să se vadă, v-am zis, v-am zis!) n-ar strica să-l tratez Și cu acest produs, numit  Nioxin Scalp Renew Dermabrasion, poftiți și dumneavoastră un kit format din șampon, balsam și tratament post spălare.

Aveam să-l testez pe pielea mea doar câteva minute mai târziu, când Alin m-a întrebat dacă am kitul. Mă invitase să iau loc pe scaun, urma să mă spele pe cap. Cam ca-n poza asta pe care am furat-o de pe site-ul mămicii urbane.

Mic la stat dar bine făcut, genul ăla cu cercel de cauciuc mic și negru, creastă scurtă și lateralele rase cu model, plus tatuaj pe gât și niște degete foarte nervoase, domnule. Așa de rapid m-a spălat pe cap că nici n-am apucat să mă lămuresc dacă senzația de răcoare pe care am simțit-o după ce a aplicat balsamul era de la mentolul din compoziție sau curentul făcut de mișcările din degete. Am fost geloasă pe bloggerița din dreapta mea, care a fost tratată cu aceleași produse de alte mâini, mai puțin grăbite. Avea o figură tare relaxată atunci când m-am așezat pe scaunul de lângă ea. Alin însă a terminat cu spălatul deodată cu colegul lui, spre regretul meu.

– Cum îl coafăm?

– Uimește-mă.

Și uimită am fost, ce frumos mi-a uscat el pletele și cum le-a întins cu peria aia mare și rotundă, apoi puf, puf, puf! cu fixativul și gata, eram zână. N-am apucat să-i spun că dacă pune un pic de spumă, părul meu se ondulează natural. Poate data viitoare.

Acum nu știu ce să vă spun despre tratamentul ăsta pentru păr, dacă face el chiar ce scrie pe cutie, trebuie să-l folosesc minim 4 săptămâni ca să confirm sau să infirm că dă rezultate. Miza e un păr vizibil mai des, vizibil mai gros. Ar trebui să-mi fac o poză before și after, nu? Ok, poza before:

Într-adevăr nu prea mult volum, nici prea multă strălucire, dar așa arăt eu într-o zi obișnuită, nu după ce m-a coafat Alin.
Ce nu pot să garantez e că voi reuși 4 săptămâni să folosesc 3 produse pentru păr, mai ales că Alin nu e în cutia cu care am plecat acasă. De obicei folosesc un șampon pentru păr vopsit  și cam atât. Dar pot să mă străduiesc, nu?

Adevărata distracție a fost însă după Gett’s Golor Bar. Am luat-o pe Zu de braț, am intrat în magazine, ne-am uitat la bijuterii și la rochii, am probat o mulțime de haine (mai mult ea) și ne-am dat reciproc cu părerea. Aia da, aia nu, aia mmmm, aia no way, aia… și tot așa vreo două ore, că o lăsase mama ei pe afară la joacă până la patru.

A fost fun. Ne-a plăcut și la coafor, ne-a plăcut și de fetele de la White PR care au organizat tărășenia, mulțumim Ana, mulțumim Alina și Lavinia.

Nice to see you all, girls! Chiar vorbeam cu Zu că ar fi fain să existe un ritual săptămânal, o întâlnire la coafor sau măcar o întâlnire la mall, sau măcar o întâlnire, niște “me time” atât de hulit, dar așa de dulce.

 

 

 

Related Posts

Share This

11 Comments

 1. Flori

  Foarte tare experienta.
  Si mie imi place la salonul ala, sunt foarte profi baietii si fetele.
  Cu obisnuitul cu folosirea altor/mai multor produse … eh, nu e foarte greu, in vreo saptamana iti intri in ritm.
  Ca idee, vezi ca produsele de salon sunt mult mai concentrate decat cele de supermarket, se foloseste cam jumatate din cantitatea obisnuita de sampon/balsam si se limpezeste bine-bine-bine. Eu omisesem partea cu limpezirea prelungita si ma miram de ce imi sta parul maturica- cum sa nu stea saracul, daca nu era limpezit suficient si mai avea resturi de tratament prin el?

  • Vezi, am zis eu ca trebuia sa-l fi pus si pe Alin in cutie dar cred ca Laur ar fi avut o problema cu asta.

   • Flori

    Pentru Laur, e recomandabil Nea Ilie, de la Gett’s Mall Vitan. Tunde nenea ala ceva de neimaginat, pentru barbati 🙂 Vine la pachet cu Alin. Ce zici?

 2. Sunt geloasa!

  • Dar n-ai de ce scumpo, tu ai fost in Thassos. De doua ori. Tot 2-1 e:) Esti la munca? hai pe la mine.

 3. me time-ul hulit? si ce iti pasa tie??? 🙂
  Sa iti fie de bine pentru mica “escapada” la mall.

 4. babymanager

  Araţi foarte diafan în poză- Se vede că ti-a priit ” escapada”!

 5. Daca ai stii tu cum poate sa subtieze si sa degradeze apa marii firele de par, e ceva de necrezut:)) Te mai gasesc dupa 13h in birou?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Eveniment pentru mămici urbane « Idei pentru mamici si copii - [...] mai mult de cinci minute de la dezbrăcat până la îmbrăcat la loc? Chiar m-am amuzat că Ada a…
Privacy Policy