La Operă, la Operă! Poate ne descoperă!

10 Dec 2009 by

Mâine seară, la Opera Română din Bucureşti are loc premiera spectacolului Hansel şi Grettel. Noi vom fi acolo, cu urechile ciulite şi cu ochii mari.

Sâmbătă de la 15.00 mergem la Galele Circului, unde în calitate de reprezentant al Ziarului Copiilor voi spune cine ne-a plăcut cel mai mult.

Apoi pe 15 decembrie de la ora 19 vom merge la Verde Cafe unde Laura Jiga Iliescu ne va spune povesti de Crăciun şi de Anul Nou. Redau mai jos anunţul făcut de fundaţia Calea Victoriei:

“Satele si casele romanesti traditionale, ne par acum ca apartin unei alte lumi. Dar poate ca ea nu este chiar atat de departe precum ne imaginam.

Fundatia Calea Victoriei va invita in prag de Craciun si An Nou la o seara in care sa ascultam si sa intelegem impreuna cum se pregateau odinioara oamenii pentru zilele sfinte de sfirsit de an.

Unele obiceiuri mai exista si astazi, cele mai multe din pacate au disparut, insa le gasim in carti sau in inregistrari care ne amintesc mai mult de lumea lui Harry Potter sau de Narnia decit de lumea in care traim astazi. In lumea taranilor pastrarea echilibrului dintre bine si rau era una din principalele sarcini ale fiecarui om – ca in basmele fantastice cu Fat Frumos, unde lupta cu Balaurul, cu Muma Padurii sau cu Gheonoaia trebuie purtata pentru a duce la bun sfirsit povestea si pentru a invata eroul (si ascultatorul) ce e important in viata.

In aceasta seara va invitam sa bem un ceai cald si sa ascultam, cum se asculta cindva la sezatori, povestea unui copil care merge cu colindetul prin sat si intimplarile sale in drumul spre casa. Vom asculta si un colind in care vom vedea cum oamenii, animalele si fiintele supranaturale se intilnesc si se ajuta in momente de cumpana.

Sint bineveniti copiii curiosi, parintii atenti si intrebarile lor despre ceea ce se povesteste in aceasta seara, in atmosfera unui Craciun adevarat, in care povestile devin mai importante decit cumparaturile, iar agitatia orasului este inghitita de tihna povestilor spuse la gura sobei.

data: 22 dec, 18:30
Loc: VerdeCafe (harta – adresa: Domnita Ruxandra nr 15, sector 2)
taxa: 30 ron/pers – taxa include un ceai”

Related Posts

Tags

Share This

2 Comments

  1. ceska777

    Total off topic, stiu dar:

    Caut blogger inimos in Sectorul 1, Bucuresti, de preferat mamica. URGENT! Se ofera (si) recompensa.
    Astept un semn la mine pe blog!
    Multumesc!

  2. Ce de evenimente – petrecere frumoasa si asteptam impresii!

Privacy Policy