La radio se anunță ploi

6 Jun 2012 by

Mi-ar plăcea să găsesc undeva Balansoarul pe care l-am avut cand era Irina bebe. Mi-e dor de el. Sau de un frate al lui.

Cam așa:

M-aș ghemui în el cu o carte în mână și-aș citi  sau aș lua un copil în brațe. Pe o măsuţă la îndemână aş pune o cană cu cafea sau, şi mai bine, cu cacao. Dar nu trebuie să fie orice cană, ci una cu coadă de pisică, în amintirea pisicii fantastice care mi-a făcut opt ani onoarea de a-şi împărţi apartamentele cu mine.

M-aş legăna o vreme aşa, ca o barcă fără pânze, ca un elefant stând graţios pe o pânză de păianjen în aşteptarea celorlalte graţioase rude, apoi mi-ar plăcea, când aş deschide ochii, să mi se agaţe privirile de o hortensie albastră, ca alea din ghivecele de la florăria Heaven, de pe Calea Călăraşilor, colţ cu Mihai Bravu. Poate că m-aş mulţumi şi cu o orhidee din cele de atârnat de cârlig, cu rădăcini aeriene încârligate ca nişte jungle în miniatură şi florile maaari ca fluturii de i-am văzut noi la Butterfly Conservatory.

Mi-e dor de o pisică, de-un balansoar şi de o cacao cu lapte.

La radio se anunţă ploi, vor fi câteva zile interesante pentru mamele de copii mici.

Cele mai bune jucării de vreme rea: un castron mare si  un castron mic, o lingură de lemn, un capac de cratiţă, un bol cu paste făinoase, o sticlă mică de apă minerală (goală) în care închideţi câteva boabe de orez si toate astea puse pe un cearceaf in mijlocul camerei de zi.

Rock on, Sisters!

 

Related Posts

Share This

4 Comments

 1. ceska777

  Auzi cum scartaie abia imperceptibil? La noi ploua deja de doua zile si azi tocmai de aia iau copilul mai devreme de la gradi…….

 2. ana

  like, mai
  🙂

 3. Anca

  pisica, de unde cana cu pisica ?

Privacy Policy