La vânătoare de mărțișoare

1 Mar 2011 by

Anul acesta, Irina le duce mărțișoare fetițelor de la grădi. Fiind foarte frig și timpul scurt, am mers doar eu la vânătoarea de mărțișoare. Nu mă vedeam strecurându-mă printre tarabe în marile poluri ale mărțișoarelor (Romană, Universitate, Unirii), nu prea mai am loc și pasul meu pinguinesc nu e tolerat bine de mulțimi.

Am căutat ceva care să le amuze pe copile și, eventual, să poată fi purtate și dincolo de 1-8 martie.

Am fost la Târgul de la Muzeul Țăranului Român, unde am văzut multe minuni. În adevăratul sens al cuvântului. Prețurile porneau de la 4 lei în sus. Greu găseai ceva la 2 lei sau la 3 lei și acelea erau diverse firișoare croșetate.

Pentru fetițe, însă, am vrut ceva viu colorat și nepretențios, să le bucure și să fie în ton cu copilăria lor. Nu le-am luat îngeri, nici păpuși de pai, nici broșe pretențioase. Am găsit fluturi și buburuze și ursuleți și inimioare pictate pe lemn.

Irina a scris numele fetelor pe cartonașe, eu am prins șnururile și le-am pus în țiple, apoi ea le-a lipit. Ar fi fost și mai frumos să le fi putut face noi.

Dar și talentele și răbdarea îmi sunt limitate.

La sfârșit, arătau bine și jucărelele noastre.

Sigur, nu-s tocmai mărțișoare, ci mai degrabă mici brelocuri pe care și le pot atârna de ghiozdane sau cu care se pot chiar și juca.

 

1 martie se anunță tot o zi rece, dar sper măcar să fie soare, dacă nu afară, măcar în ochii fetițelor.Vă urez să vină primăvara. Mai repede.

Related Posts

Share This

1 Comment

  1. sa aveti o primavara calda si cu flori muuulte, multe!

Privacy Policy