Lecţia de prim ajutor pe iPhone şi Android

6 Aug 2012 by

Începând cu luna august, utilizatorii de telefoane cu sisteme de operare iOS şi Android pot descărca şi utiliza aplicaţia cu solutii de prim ajutor oferită în cadrul programului „Lecţia de prim ajutor”, dezvoltat de ING Asigurări de Viaţă şi Asociaţia MaiMultVerde în parteneriat cu SMURD. Pentru fiecare descărcare a aplicaţiei Lecţia de prim ajutor, ING Asigurări de Viaţă va dona 1 euro către SMURD.

 Aplicaţia de prim ajutor pentru smartphone-uri este prima de acest fel disponibilă în limba română şi poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play. Prin intermediul ei, posesorii de smartphone-uri cu sisteme de operare iOS şi Android au la dispoziţie un instrument util în situaţii de urgenţă, cu ajutorul căruia pot obţine rapid informaţii şi soluţii pentru cele mai des întâlnite probleme medicale.

Soluţiile pentru primul ajutor sunt structurate în 13 capitole, disponibile pe pagina principală a aplicaţiei, care grupează într-o formă intuitivă cele mai des întâlnite categorii de urgenţe medicale, dar şi informaţii utile pentru acordarea primului ajutor: Procedura de semnalare la 112, Persoană căzută la pământ, Primul ajutor pentru copii, Urgenţe majore, Manevra Heimlich, Hemoragii, Fracturi, Accidente, Arsuri, Intoxicaţii, Urgenţe de sezon, Prevenţie şi Trusa de prim ajutor.

 

Componenta cea mai importantă a aplicaţiei este motorul de căutare. Acesta „interoghează” baza de date a aplicaţiei şi oferă situaţiile de urgenţă şi soluţiile corespunzătoare căutării. Alegând răspunsul care se potriveşte cel mai bine situaţiei date, utilizatorul va fi ghidat pas cu pas în acordarea primul ajutor până la sosirea ambulanţei. Aplicaţia beneficiază şi de un buton cu apelare rapidă 112.

 

În plus, pentru a susţine demersurile destinate salvării de vieţi, ING Asigurări de Viaţă va dona către SMURD suma de 1 euro pentru fiecare descarcăre a aplicaţiei de prim ajutor din Google Play şi App Store.

Tehnologiile folosite în dezvoltarea aplicaţiei sunt Sencha Touch 2.0+ şi PhoneGap.

În România, tot mai multe persoane folosesc smartphone-uri, peste 50% dintre respondenţii unui studiu realizat recent de ING declarând că deţin unul. Un alt studiu, dat publicităţii de GfK România în aprilie 2012, arată că 52% dintre utilizatorii de smartphone cumpără produse electronice care să îi ajute în diferite situaţii concrete, iar aproape 16% dintre persoanele din mediul urban care folosesc smartphone-uri şi internet utilizează aplicaţii din categoria “sănătate-medical”.

Totodată, site-ul programului Lecţia de prim ajutor (www.lectiadeprimajutor.ro) a fost relansat, beneficiind de o serie de îmbunătăţiri, atât din punct de vedere grafic, cât şi al interactivitatii si al opţiunilor oferite utilizatorilor. Cei care doresc să adreseze întrebări medicilor SMURD privind anumite situaţii medicale o pot face prin intermediul unui formular dedicat. De asemenea, vizitatorii site-ului pot contribui cu informaţii noi la situaţiile deja existene sau pot propune situaţii noi.

Vizitatorii care doresc să fie la curent cu ultimele informaţii postate pe site o pot face

abonându-se la newsletter-ul Lecţia de prim ajutor sau îşi pot testa cunoştinţele printr-un quiz, disponibil la www.lectiadeprimajutor.ro/quiz.

De la lansarea programului, în noiembrie 2011 până la finalul lunii iulie, site-ul www.lectiadeprimajutor.ro a înregistrat peste 27.500 de vizite, care au generat peste 113 000 vizionări ale paginilor cu soluţii de prim ajutor. În acest interval, site-ul a avut peste 17.000 vizitatori unici, cu un timp mediu petrecut pe site de 5 minute.

Programul „Lectia de prim ajutor” şi informaţiile sunt disponibile şi pe Facebook (www.facebook.com/lectiadeprimajutor) şi pe Twitter (http://twitter.com/primajutor).

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Life saving apps | In joaca - [...] am instalat Lecţia de prim ajutor – o aplicaţie despre care am publicat deja un articol aici pe blog.…
Privacy Policy