Lecția despre instrumentele de suflat

27 Feb 2011 by

Ieri ne-am petrecut câteva zeci de minute bune, încercând s-o familiarizam pe Irina cu poziția notelor pe pian. De ziua ei, a primit o orga Yamaha (pe care o vom denumi în continuare “pian”, cu voia dumneavoastra), cu care, speram, să poată învăța măcar rudimente de pian. Am găsit și o profesoară dispusă să se deplaseze la domiciliu și o așteptam cu interes cândva saptamâna ce vine. Pâna vine profesoara, ne punem și noi la contribuție imaginația și cunoștințele minime despre muzica, sunete, game, note. Ieri ne-am jucat de-a v-ați ascunselea cu notele din patru game, pe care le-am cautat pe tot “pianul” nostru. Do era îmbracat în rochiță de catifea, apoi în rochiță de dantelă, apoi în rochiță de atlaz și, în cele din urmă, în rochița de voal, în funcție de sonoritatea gamei. A distrat-o foarte tare jocul asta și chiar a reușit să identifice sunetele cântate de Laur la chitara, pe pianul ei.

Între timp, continuăm să participăm la programul Clasic e Fantastic. Astazi este concert la Ateneu, o lecție despre instrumentele de suflat, cu Horia Andreescu. Ca și la Copilaria lui Vivaldi, locurile sunt epuizate. Din păcate, nu vă pot spune ce spectacole vor mai fi dincolo de data de 5 martie, neoficial știu că urmează Copilaria lui Beethoven spre finalul lunii. Voi anunța aici când voi afla sigur ce și cum.

Despre spectacolul de azi abia aștept să povestesc, am înțeles că Horia Andreescu, e, vorba francezului, “something else” când interacționează cu copiii.

Despre Irina nu vă pot spune decât că pentru ea, participarea la Clasic e Fantastic a devenit o chestiune de la sine înțeleasă. Așteaptă diminețile muzicale cu nerabdare. Și asta mă bucură.

Concertul de azi e pentru copiii mai mari, între 10 și 20 de ani. La cel de luna trecută, abia daca a stat locului. Îmi propusesem sa amân vizitele la Ateneu pentru momentul în care va avea vârsta potrivită, dar Laura Kungl, inițiatoarea proiectului, m-a convins ca merită sa-l vedem pe maestrul Horia Andreescu. Ma duc cu sufletul deschis.

Voi ce faceți azi?

Related Posts

Tags

Share This

Privacy Policy